Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Bakan Yerlikaya'dan 'Narin' açıklaması: 'Takipçisi olacağım'

Bakan Yerlikaya'dan 'Narin' açıklaması: 'Takipçisi olacağım'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran cinayetine dair açıklamalarda bulunarak, Adalet Bakanlığı’nın süreci hızla yürüteceğini vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yerlikaya'dan 'Narin' açıklaması: 'Takipçisi olacağım'
KAYNAK: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran cinayeti hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yerlikaya, cinayetin çok kısa bir sürede çözüme kavuşacağını ve Adalet Bakanlığı’nın durumu kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Bakan Yerlikaya'dan 'Narin açıklaması: 'Takipçisi olacağım'

Sürecin Yönetimi Adalet Bakanlığı'nda

Bakan Yerlikaya, "Bu süreçle ilgili tamamen Adalet Bakanlığı yani Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı idaresinde gidiyor. Çok fazla bir zaman geçmeden bu noktanın açıklığa kavuşacağına inanıyorum," dedi. Bu süreçte, Bakanlığın zaman zaman kamuoyunu bilgilendirdiğini ifade eden Yerlikaya, "Bu konuyla ilgili yetkili ağızdan söylenen her söz masaya yatırılıyor," şeklinde konuştu.

Yerlikaya, Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, "Tarifi imkansız bir acı var orada. Nasıl bir kalp vicdan sahibi olduklarını düşününce ben utanıyorum," ifadelerini kullandı. Narin’in bedeninin bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı'nın da konuya ilişkin bir paylaşımda bulunduğunu hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın da bir paylaşımı var orada: 'Takipçisi olacağım' dedi," diye ekledi.

Bakan Yerlikaya'dan 'Narin açıklaması: 'Takipçisi olacağım'

NARİN güran NEREDE, NASIL BULUNDU?

Narin Güran’ın bulunmasıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, ekiplerin Eğertutmaz Deresi etrafında yaptığı aramaları aktardı. Vali Zorluoğlu, “Narin’in son görüldüğü yerin yakınındaki dere kenarında yapılan çalışmalarda, maalesef sabah saat 08.45 sıralarında üzerindeki kıyafetleriyle birlikte bir çuval içinde, taşlarla örtülmüş olarak ölü bulundu” dedi. İlk bulgulara göre, Narin Güran’ın öldürüldükten sonra çuvala konularak dere kenarına getirildiği ve suya yerleştirildiği, üstünün ise doğal bir görünüm oluşturmak için ağaç dalları ve taşlarla kapatıldığı ifade edildi.

Eğertutmaz Deresi ve çevresinde detaylı inceleme gerçekleştiren ekipler, Narin’in cenazesini otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna kaldırdı. Narin’in cansız bedenini ağabeyi B.G. (20) teşhis etti. Diyarbakır Barosu’ndan Nahit Eren, “Narin’in bulunduğu çuvalda terlikleri, çantası ve Elif Ba’sı mevcuttu” diye belirtti. Eren, bir gazetecinin “Terlikleri çuvalın içindeydi, değil mi?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi.

Son gelişmelerle birlikte, Narin’in davasında yeni isimler görevlendirildi. Soruşturma kapsamında, dün bir başsavcı vekili ile birlikte üç savcı daha görevlendirildi. Narin’in ailesinden anne Yüksel, baba Arif Güran, iki ağabeyi, tutuklu amcasının eşi ve üç amcası dahil toplamda 24 kişi gözaltına alındı. Adli Tıp’taki otopsinin ilk bulgularına göre, Narin’in cansız bedeninin 15 gün boyunca suda kaldığı, boynunda boğulma izi ve ayaklarında kırık tespit edildiği bildirildi. Ayrıca, tutuklu amcanın yanı sıra gözaltına alınan bazı aile bireylerinin olay günü ve sonrasına ait mesaj ve arama kayıtlarını sildikleri, sim kartı ve telefon değiştirdikleri öğrenildi. Ancak, babaya ait telefonda böyle bir işlem yapılmadığı belirlendi. Kesin raporun 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otomobil önce yayaya sonra tıra çarptı: 2 ölü 1 yaralı

Otomobil önce yayaya sonra tıra çarptı: 2 ölü 1 yaralı