Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kiralar zirve yaptı: Taşınma maliyeti 50 bin lirayı aşıyor

Kiralar zirve yaptı: Taşınma maliyeti 50 bin lirayı aşıyor

Kira fiyatları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Taşınma maliyetleri en az 50 bin lirayı bulurken, kira artışları yüzde 100'e varıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kiralar zirve yaptı: Taşınma maliyeti 50 bin lirayı aşıyor
KAYNAK: İHA

Kars'ta kira fiyatları, vatandaşların belini büküyor. Bir daireden diğerine taşınmanın maliyeti, en düşük 50 bin lirayı bulurken, bölgedeki kira fiyatları adeta el yakıyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu duruma bir an önce el atılmasını bekliyor.

Taşınma Maliyetleri 50 Bin Lirayı Buluyor

Kars'ta bir daireden başka bir daireye taşınmak isteyenler, oldukça yüksek maliyetlerle karşılaşıyor. En düşük 1+1 dairenin kirası 8 bin liradan başlarken, 10 bin lira olan bir dairenin taşınma maliyetleri şu şekilde hesaplanıyor:

Kira Bedeli: 10 bin lira

Depozito: 10-15 bin lira

Emlakçı Ücreti: 10 bin lira

Nakliye ve Diğer Giderler: 10 bin lira

Bu hesaplamalarla birlikte, toplam taşınma maliyeti en az 50 bin lirayı buluyor. Özellikle yaz aylarının sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte, kiralık daire bulmak oldukça zorlaştı.

Kira Fiyatları Denetim Bekliyor

Kars'ta kira fiyatları, bölgesine göre değişiklik gösteriyor. Ortalama 8 bin 500 ile 16 bin lira arasında değişen kira bedelleri, vatandaşları kara kara düşündürüyor. Vatandaşlar, yetkililerin kira fiyatlarını denetlemesini ve bu duruma bir çözüm getirmesini istiyor.

“Kış Şartlarında Yaşamak Zorlaşıyor”

Kışın ağır geçtiği Kars'ta, yüksek kira bedellerine bir de yakıt ve diğer giderler eklenince yaşam şartları daha da zorlaşıyor. Vatandaşlar, "Batı'ya göre belki kiralar ucuz gibi görünebilir, ancak Kars'ın ekonomik şartlarına göre bu rakamlar oldukça yüksek. Dışarıdan Kars'a gelen birisi için kiralık ev bulmak adeta bir çileye dönüşüyor. Ortalama 8 bin lira kira bedeli olan bir daire için depozito ve emlakçı ücretiyle birlikte en az 24 bin lira daha ödemek gerekiyor. Elektrik, su, doğalgaz, boya gibi diğer masraflar da eklenince bu rakam 50 bin lirayı geçiyor. Ödeyemeyeceğimiz için alternatifler aramaya başlıyoruz. Kiralık daire çok, ancak fiyatlar uçmuş durumda, yetkililer bir an önce çözüm bulmalı” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Kira Artışları Yüzde 100'ü Buldu

Eğitim-öğretim yılının başlaması ve öğrencilerin de kente gelmesiyle birlikte, daire sahipleri kira fiyatlarını yüzde 100’e varan oranlarda artırdı. Kars'ta kira artışlarının sürdürülebilir olmadığı ve bu durumun acil önlemler gerektirdiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla merkezli 4 ilde Yılmazlar çetesine büyük darbe!

Muğla merkezli 4 ilde Yılmazlar çetesine büyük darbe!