Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Gazeteci Bircan Yıldırım tutuklandı

Gazeteci Bircan Yıldırım tutuklandı

Gazeteci Bircan Yıldırım, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı yapılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında böyle bir anlaşma yapıldığını iddia etmesi üzerine tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazeteci Bircan Yıldırım tutuklandı

Gazeteci Bircan Yıldırım, iddia edilen "2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı" şeklindeki anlaşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında olduğunu iddia ettiği haberle ilgili olarak tutuklandı.

Haber, Türk vatandaşı yapılacak Filistinlilerin sayısı ve anlaşmanın mali boyutları hakkında gündem oluşturmuştu. Yıldırım'ın tutuklanması, haberin güvenilirliğinin ve doğruluğunun incelenmekte olduğu soruşturma kapsamında gerçekleşti.

İletişim Başkanlığı yalanladı

Gazeteci Bircan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun anlaştığı ve 1 milyon Filistinlinin 2 milyar dolar karşılığında Türk vatandaşı olacağı iddiasını gündeme getirmişti. Bu nedenle Yıldırım gözaltına alındı. Ancak, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiayı yalanladı ve böyle bir anlaşmanın varlığını reddetti. Bu durum, haberin doğruluğunun ve güvenilirliğinin incelendiği bir soruşturma bağlamında ortaya çıktı.


erdogan-ile-netanyahu-anlasti-yalanini-ortaya-16516470_1831_m

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesapları tarafından dolaşıma sokulan 'Netanyahu'dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık' şeklindeki iddia tamamen doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir görüşme veya İsrail Başbakanı Netanyahu'nun böyle bir açıklama yapması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır ve gerçeği yansıtmamaktadır." açıklaması yapıldı.

Söz konusu paylaşımı 1 saat sonra kaldırdım

Gazeteci Bircan Yıldırım, ifade verdiği emniyette, söz konusu paylaşımını 1 saat sonra kaldırdığını belirtti. Ayrıca, Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi tarafından bu iddialara yönelik yapılan yalanlamanın ardından bunu kendi hesabından da paylaştığını ifade etti. Ancak sosyal medyada linç edildiği gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. Yıldırım ayrıca şunları söyledi: "Söz konusu paylaşımı öncelikle başka sosyal medya hesaplarından gördüm. Ardından bu paylaşımı kendi hesabımdan yaptım. Daha sonra yurt dışı kaynaklardan konuyla ilgili detayları kontrol ettim ve ülkenin milli menfaatleri göz önünde bulundurarak bu paylaşımı kısa süre sonra sildim. Haberi sildikten sonra Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi'nin yalanlama açıklamasını bekledim, ancak bu süre zarfında gözaltına alındım."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Ataç güçlü yürekleri ağırladı!

Başkan Ataç güçlü yürekleri ağırladı!