Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Erdoğan'dan erken seçim açıklaması: 'Seçimsiz 3,5 Yıl Var'

Erdoğan'dan erken seçim açıklaması: 'Seçimsiz 3,5 Yıl Var'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim ihtimalini reddederek, ülkenin önünde seçimsiz 3,5 yıl olduğunu vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması: 'Seçimsiz 3,5 Yıl Var'
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi toplantısında konuştu. Son dönemde gündemde olan erken seçim tartışmalarına da değinen Erdoğan, Türkiye'nin önünde seçimsiz bir dönem olduğunu belirtti.

Küresel Ticarette Güvenilir Partner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin üretim kabiliyeti ve güçlü altyapısı ile COVID-19 sonrası küresel dönüşüm sürecine hızla adapte olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, küresel ticarette güvenilir bir partnerdir. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatımız, bugün 256 milyar dolara ulaştı. Ülkemiz, uluslararası doğrudan yatırımların yöneldiği öncü destinasyonlardan biri haline geldi."

Türkiye Yüzyılı ve Yatırım Hedefleri

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun yatırım yüzyılı olacağını belirterek, yeni reform paketleriyle ekonomiyi güçlendireceklerini söyledi:

"Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız. Bundan sonra da ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulacak, yeni reform paketlerini devreye alacağız."

Son 21 yılda Türkiye'nin yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüme kaydettiğini hatırlatan Erdoğan, ülkenin satın alma gücü paritesine göre dünyada 11. sıraya yükseldiğini ifade etti. Erdoğan, ihracatta da büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Uluslararası Yatırımlar Artıyor

Erdoğan, uluslararası doğrudan yatırımların Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını ve bu alandaki yatırımların hızla arttığını söyledi:

"2003'ten önceki 30 yılda sadece 15 milyar dolar yatırım alırken, son 20 yılda 268 milyar dolarlık yatırım çektik. 2002 yılında yalnızca 5.600 uluslararası sermayeli şirket faaliyet gösterirken, bugün 83 binden fazla çok uluslu şirkete ev sahipliği yapıyoruz."

Yeni Ekonomi Stratejileri Belirlendi

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomideki yol haritasını Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program (OVP) ve uluslararası doğrudan yatırım stratejisi gibi belgelerle belirlediklerini söyledi. Ekonomik büyüme hedeflerinin yıllık yüzde 5'in üzerinde olduğunu vurguladı:

"Dijital dönüşüm, yeşil ekonomi ve enerji verimliliği gibi alanlara ağırlık veriyor, yatırımları hızlandırmayı planlıyoruz."

“Seçimsiz 3,5 Yıl Var”

Erdoğan, erken seçim tartışmalarına da net bir yanıt vererek Türkiye'nin önünde seçimsiz bir dönem olduğunu vurguladı:

"Türkiye’nin önünde her biri altın kıymetinde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Hedeflerimize ancak bu 3,5 yılın hakkını verebiliriz. Tüm planlarımızı 2028'e göre yapıyoruz."

Muhalefetin seçim tartışmalarını "havanda su dövmek" olarak nitelendiren Erdoğan, gündemlerinde seçim olmadığını ve bu tartışmaların gereksiz olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te Kahvaltı Yapan Karga İlgi Odağı Oldu! Serme Khavlatı Yaptı

Serik’te Kahvaltı Yapan Karga İlgi Odağı Oldu! Serme Khavlatı Yaptı