Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Timurtaş Uçar Kimdir? Timurtaş Uçar Neden Öldü?

Timurtaş Uçar Kimdir? Timurtaş Uçar Neden Öldü?

Timurtaş Uçar, Türk din camiasında tanınmış bir imam, vaiz ve müftüdür. Peki ya Timurtaş Uçar Kimdir? Timurtaş Uçar Neden Öldü? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Timurtaş Uçar Kimdir? Timurtaş Uçar Neden Öldü?
KAYNAK: Haber Merkezi

Timurtaş Uçar, Türk din camiasında tanınmış bir imam, vaiz ve müftüdür. 20 Mayıs 1944 tarihinde Elazığ'da doğmuştur. Eğitim hayatına İstanbul'da başlamış, ilkokul ve ortaokul eğitimini burada tamamlamıştır. İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne kaydolmuş ve burada Ömer Nasuhi Bilmen, Ahmet Davudoğlu ve Mahir İz gibi önemli hocalardan ders alarak dini eğitimini güçlendirmiştir. Eğitimine İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde devam etmiş, burada vaazlarıyla dikkat çekmiştir.

Timurtaş Uçar Kimdir?

Timurtaş Uçar, 20 Mayıs 1944 tarihinde Elazığ’da doğmuş bir Türk imamı, vaiz ve müftüdür. Eğitim hayatına İstanbul’da başlamış, ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne kaydolmuştur. Burada, Ömer Nasuhi Bilmen, Ahmet Davudoğlu ve Mahir İz gibi önemli din hocalarından ders alarak dini bilgilerini derinleştirmiştir.

Timurtaş Uçar, eğitimini İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde sürdürmüş ve vaazlarıyla dikkat çekmiştir. Malatya vaizliği ve Muş müftü vekilliği görevlerinde bulunmuş, 1976 yılında Süleyman Ateş'in Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanmasının ardından İstanbul Müftü Başmuavini olarak göreve başlamıştır. Şehzadebaşı ve Eminönü Yeni Camii'nde vaazlar vermiş, 1980 askeri darbesi sonrası Beykoz'un Çavuşbaşı köyüne imam hatip olarak atanmıştır. 1990 yılında Ümraniye İMES Camii'ne tahsis edilmiştir.

1999 yılında 32 yıl süren Diyanet İşleri hizmetinden emekli olmuş, emekliliğinden sonra da vaazlarına devam etmiş, hem yurt içi hem de yurt dışında birçok konuşma yapmıştır.

Timurtaş Uçar Neden Öldü?

Timurtaş Uçar, 15 Ekim 2000 tarihinde İstanbul’da kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'ya Ait Tu-95 Bombardıman Uçakları Havalandı Ukrayna Genelinde Hava Saldırısı Sirenleri Çaldı

Rusya'ya Ait Tu-95 Bombardıman Uçakları Havalandı Ukrayna Genelinde Hava Saldırısı Sirenleri Çaldı