Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Lübnan'da Türk Bayraklı Gemilerin Güvenlik Seviyesi Yükseltildi

Lübnan'da Türk Bayraklı Gemilerin Güvenlik Seviyesi Yükseltildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lübnan'da Türk Bayraklı Gemilerin Güvenlik Seviyesi Yükseltildi
KAYNAK: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Eylül itibarıyla Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyreden Türk bayraklı gemilerin Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu (ISPS) seviyesinin en yüksek seviye olan 3'e çıkarıldığını açıkladı. Bu karar, Lübnan'daki güncel gelişmeler ışığında alınan önlemler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Güvenlik Önlemlerinin Artırılması

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, Türk bayraklı gemilerin olası güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi ve limanda bulundukları süre zarfında gerekli tedbirleri alabilmeleri için ISPS Kod Güvenlik Seviyesi'nin yükseltildiğini belirtti.

Uraloğlu'nun açıklaması şöyle devam etti: "Lübnan limanları ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi 30 Eylül itibarıyla en yüksek seviye olan 3'e çıkarıldı."

Gemi Kaptanlarının Rolü

Güvenlik seviyesinin 3'e yükseltilmesiyle birlikte gemilerin ve mürettebatlarının, yetkili makamların tüm talimatlarına uyması gerektiğine dikkat çeken Uraloğlu, gemi güvenlik planı çerçevesinde, liman tesisleriyle işbirliği içinde güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanacağını kaydetti. Gemi kaptanlarının, gemideki sınırlı alanlarla ilgili güvenlik önlemlerini artırabileceklerini belirtti.

Sınırlı Alanların Belirlenmesi

Bakan Uraloğlu, güvenlik tehdidi veya olası bir güvenlik olayı durumunda, gemide erişimin yasaklandığı ek sınırlı alanların belirlenebileceğini ifade etti. Ayrıca, sınırlı alanların aranmasının sağlanabileceği ve tüm gemiye erişimin kısıtlanabileceği bilgisini verdi.

Yükleme ve Tahliye İşlemleri

Uraloğlu, gemideki yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini de bildirdi. Gemiye malzeme, kumanya ve benzeri eşyaların teslimi sırasında daha kapsamlı arama yapılacağını belirten Uraloğlu, alımların sınırlandırılabileceğini veya ertelenebileceğini kaydetti. Gerekirse, malzemelerin gemiye alınmasının tamamen reddedilebileceği ifade edildi.

Kontrollü Giriş ve Çıkış

Gemiye erişimde, tek ve kontrollü bir giriş noktası ile sınırlandırma yapılacağını belirten Uraloğlu, sadece yetkili makamlarca izin verilen kişilere giriş izni verileceğini vurguladı. Ayrıca, gemideki personelin yönlendirilmesi, gemiye giriş ve çıkışların geçici olarak durdurulması gibi işlemlerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Gemi Güvenliği İçin Yeni Önlemler

Bakan Uraloğlu, gemiye erişimin tek ve kontrollü bir giriş noktası ile sınırlandırılacağını, sadece yetkili makamlarca izin verilenlere giriş izni verileceğini bildirdi. Ayrıca, gemideki personelin yönlendirilmesi, gemiye giriş çıkışların geçici olarak durdurulması ve geminin riskli alanlardan uzaklaştırılması gibi önlemler de uygulanacak.    

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bucak'ta kontrolden çıkan otomobil araca çarptı! Sürücü kaçtı

Bucak'ta kontrolden çıkan otomobil araca çarptı! Sürücü kaçtı