Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Magazin Sevil Üstekin Öldü Mü? Sevil Üstekin Kimdir? Sevil Üstekin Neden Öldü?

Sevil Üstekin Öldü Mü? Sevil Üstekin Kimdir? Sevil Üstekin Neden Öldü?

TV ekranlarının ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden biri olan Sevil Üstekin'den acı haber geldi. İşte detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sevil Üstekin Öldü Mü? Sevil Üstekin Kimdir? Sevil Üstekin Neden Öldü?
KAYNAK: Haber Merkezi

TV ekranlarının ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden biri olan Sevil Üstekin'den acı haber geldi. İşte detaylar…

Sevil Üstekin Kimdir?

Sevil Üstekin, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyor. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Muhsin Ertuğrul'un yönetimindeki özel bir tiyatro okulunda 3 yıl eğitim aldı. 1969 yılında Sersem Kocanın Kurnaz Karısı adlı oyunla profesyonel sahne hayatına adım attı. Üstekin, çeşitli tiyatrolarda ve yapımlarda rol aldı; Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi birçok önemli sahnede yer aldı.

Özellikle Kapıcılar Kralı, Şaban Oğlu Şaban, İyi Aile Çocuğu, Garip, Şalvar Davası gibi sinema filmleri ve Mahallenin Muhtarları dizisindeki "Müzevir Müzeyyen" rolü ile tanınan Üstekin, 2010 yılında Yerden Yüksek dizisinde "Ülfet Nine" karakterini canlandırmıştı. Ayrıca, iki kez Avni Dilligil Ödülü kazandı ve bir TV ödülü aldı.

Sevil Üstekin Neden Öldü?

Sevil Üstekin'in ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, üzücü haber Film Sanayi ve Tüm Sanatçıları Güçlendirme Vakfı tarafından doğrulandı. Sevil Üstekin'in ölüm haberi, eski eşi İsmet Üstekin tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. İsmet Üstekin, "1967 yılında LCC Tiyatro okulunda tanıştığımızda Sevil Barutçu idi, 1968 yılında evlendik, Sevil Üstekin oldu, 1984 yılında ayrıldık, gene Sevil Barutçu oldu ve bugün de ‘Sevil Üstekin Barutçu’ olarak yaşama veda etti. Işıklar yoldaşı olsun" şeklinde bir açıklama yaptı.

Başsağlığı Mesajları

Sevil Üstekin'in vefatının ardından pek çok sanatçı ve seveni başsağlığı mesajları yayımladı. 79 yaşında hayatını kaybeden sanatçının kaybı, sinema ve tiyatro dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin’de Yaban Keçileri Avlayanlara Tarihi Ceza!

Mersin’de Yaban Keçileri Avlayanlara Tarihi Ceza!