Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel 2025 Rahim Nakli Kongresi’ne Antalya Ev Sahipliği Yapacak

2025 Rahim Nakli Kongresi’ne Antalya Ev Sahipliği Yapacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü, İsveç'teki Uterus Nakil Kongresi'nde, bir sonraki kongrenin Antalya'da düzenleneceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2025 Rahim Nakli Kongresi’ne Antalya Ev Sahipliği Yapacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İsveç'te düzenlenen 4. Uluslararası Uterus Nakil Kongresi'nde, bir sonraki kongrenin Antalya'da yapılacağını açıkladı.

Uluslararası Rahim Nakli Kongresi Antalya’da Düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İsveç’in Göteborg şehrinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Uterus Nakil Kongresi’nde önemli bir duyuru yaptı. 2025 yılı Ekim ayında, dünya çapında rahim nakli ile ilgili önemli merkezlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bir sonraki kongre, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenecek.

Türkiye’nin Rahim Nakli Başarıları Paylaşıldı

Kongrede, Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi, Türkiye’de gerçekleştirilen iki rahim naklinin sonuçlarını sundu. Dünyadaki ilk başarılı rahim naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan liderliğindeki ekibin deneyimleri, uluslararası katılımcılarla paylaşıldı. Özellikle, rahim nakli sonrası yapılan cerrahi teknikler ve Akdeniz Üniversitesi’nin geliştirdiği venöz interpozisyon cerrahisi büyük ilgi gördü.

100’ün Üzerinde Kadına Rahim Nakli Yapıldı

Prof. Dr. Özlenen Özkan, kongredeki konuşmasında, dünyada rahim nakli konusunda öncülük ettiklerini belirtti. 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ilk rahim naklinden bu yana, dünya genelinde 100’ün üzerinde kadına rahim nakli yapıldığını ifade etti. Özkan, bilimde öncü olmanın zorluklarına değinerek, "Bizim başlattığımız yol, bugün birçok kadına anne olma şansı tanıdı" dedi.

İsveç Ekibi Antalya’dan İlham Aldı

Göteborg Üniversitesi'nden Dr. Mats Brannstrom liderliğindeki İsveç ekibi, Akdeniz Üniversitesi'nden edindikleri bilgilerle 2014 yılında doğumla sonuçlanan ilk başarılı rahim naklini gerçekleştirdi. İsveç ekibi, Akdeniz Üniversitesi’nin tecrübelerinden yararlanarak gerçekleştirdikleri bu başarıyı tıp dünyasında önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Akdeniz Üniversitesi’nin Başarıları Dünya Tıbbına Yön Veriyor

Akdeniz Üniversitesi, 2021 yılında gerçekleştirdiği ikinci rahim naklinde, 14 ay gibi kısa bir sürede sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Bugüne kadar, Akdeniz Üniversitesi’nin öncülüğünde yapılan rahim nakilleri sonrası 50’ye yakın çocuk dünyaya geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de ilaç şebekesine operasyon: Çamaşır makinasına saklamışlar

Mersin'de ilaç şebekesine operasyon: Çamaşır makinasına saklamışlar