Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Tavan yapan halka arz hisselerine anında yasak!

Tavan yapan halka arz hisselerine anında yasak!

Borsa İstanbul, Dofer Yapı'nın halka arzının tamamlanmasının üzerinden 10 gün geçmesinin ardından, şirketin ve dört hissenin alım-satımına yönelik bir yasak kararı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tavan yapan halka arz hisselerine anında yasak!

Halka Arz ve Tedbir Süreci

Dofer Yapı ve ATEKS.E, BAKAB.E, FORMT.E, MRGYO.E hisseleri, 10 gün önce Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında halka arz edildi.  Hisseler, halka arz sonrasında tavan tavan işlem gördü.

Tedbir Açıklaması

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada VBTS kapsamında alınan tedbirleri duyurdu. ATEKS.E, BAKAB.E, DOFER.E, FORMT.E ve MRGYO.E paylarında 23/10/2023 - 22/11/2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

Uygulama Detayları

VBTS tedbirleri, payın işlem gördüğü pazarın veya platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlere bağlı olarak değerlendirilir. Tedbirler, diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulanan işlem esaslarından bağımsız olarak değerlendirilir ve geçerlilik süresi boyunca devam eder.

SPK Kararı ve Genel Açığa Satış Yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca, 06/02/2023 tarihinden itibaren tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. Borsa İstanbul, ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar genel açığa satış işlemleri yasaklıdır.

Sonuç ve Beklentiler

Tedbirlerin amacı, piyasadaki aşırı volatiliteyi kontrol altına almak ve spekülatif işlemleri önlemektir. İlgili hisse senetlerindeki açığa satış ve kredili işlem yasağının 22/11/2023 tarihine kadar geçerli olduğu belirtilmiştir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galeriler dolup taşıyor! 2. el fiyatına sıfır araba fırsatı çılgına çevirdi

Galeriler dolup taşıyor! 2. el fiyatına sıfır araba fırsatı çılgına çevirdi