Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi İPA açıkladı: İstanbul'da yaşam maliyeti hızla artıyor

İPA açıkladı: İstanbul'da yaşam maliyeti hızla artıyor

İstanbul'da yaşam maliyeti hızla yükseliyor. İPA verilerine göre, eylül ayında maliyet yüzde 34,63 artarak 71.431 TL'ye ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İPA açıkladı: İstanbul'da yaşam maliyeti hızla artıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da yaşamanın maliyeti her geçen gün daha da artıyor. İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) açıkladığı verilere göre, İstanbul’da yaşam maliyeti eylül ayında da önemli bir artış kaydetti. 2024 yılının ocak ayında 53 bin 58 TL olan yaşam maliyeti, eylül ayında yüzde 34,63 artarak 71 bin 431 TL’ye yükseldi.

Eylül Ayı Yaşam Maliyeti Sonuçları Paylaşıldı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul'da yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,62 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda ise artış oranı yüzde 60,30 oldu. Bu veriler, İstanbul'da yaşamanın her geçen gün daha zor hale geldiğini ortaya koyuyor.

Dört Kişilik Bir Ailenin Yaşam Maliyeti

Eylül ayında, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, bir önceki aya göre 2 bin 498 TL artarak 71 bin 431 TL’ye ulaştı. Ocak ayında 53 bin 58 TL olan maliyet, 9 aylık süreçte ciddi bir artış gösterdi. İstanbul'da yaşamak artık daha pahalı hale geliyor ve bu artışlar halkın alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor.

İPA açıkladı: İstanbul'da yaşam maliyeti hızla artıyor

İstanbul'da Hangi Ürünler En Fazla Zamlandı?

Eylül ayında İstanbul'da fiyatı en fazla artan ürün yumurta oldu. Yumurta, bir önceki aya göre yüzde 7,38 oranında zamlandı. Yumurtayı, yüzde 3,67 ile tıraş malzemeleri, yüzde 3,17 ile kuru fasulye, ve yüzde 3 ile çocuk tişörtü izledi.

Yıllık Artışlarda Tuvalet Kağıdı Zirvede

Yıllık bazda en büyük fiyat artışı ise tuvalet kağıdı ürününde gerçekleşti. Tuvalet kağıdının fiyatı bir yıl içinde yüzde 118,62 oranında arttı. Onu, yüzde 90,28 ile tıraş malzemeleri, yüzde 83,49 ile kuru fasulye, yüzde 69,42 ile et-kıyma takip etti. Bu veriler, temel ihtiyaç ürünlerinin dahi hızla zamlandığını gösteriyor.

İstanbul'da Yaşamanın Zorlukları Artıyor

İstanbul'da yaşam maliyetlerindeki bu hızlı artış, özellikle dar gelirli aileler üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Her geçen gün zamlanan temel ihtiyaç ürünleri ve hizmetler, İstanbul'da yaşamayı her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Yapılan araştırmalar, bu artışların devam edebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İkbal Uzuner kimdir? Semih Çelik kimdir? İkbal Uzuner neden öld*rüldü?

İkbal Uzuner kimdir? Semih Çelik kimdir? İkbal Uzuner neden öld*rüldü?