Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Deprem bölgesinde borç yapılandırma süreleri uzatıldı

Deprem bölgesinde borç yapılandırma süreleri uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde mücbir sebep hali ilan edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deprem bölgesinde borç yapılandırma süreleri uzatıldı
KAYNAK: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bazı illerde mücbir sebep hali ilan edilmiştir.

Mücbir Sebep Hali 30 Kasım'a Kadar Uzatıldı

Depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep hali 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu süre, vergi mükelleflerinin ödeme yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getirebilmeleri adına önemli bir fırsat sunuyor.

Başvuru Süresi 28 Şubat 2025'e Kadar Uzatıldı

7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları, mücbir sebep halinin sona erdiği tarih olan 30 Kasım 2024 esas alınarak düzenlendi. Buna göre, bu illerdeki ve ilçelerdeki borçlular, borç yapılandırma başvurularını 28 Şubat 2025 Cuma günü sonuna kadar yapabilecekler.

İlk Taksit Ödeme Tarihi 31 Mart 2025'e Kadar Uzatıldı

Borçların ilk taksit ödemesi, peşin ödeme dahil olmak üzere, 31 Mart 2025 tarihine kadar yapılabilecektir. Ancak bu tarihin resmi tatile denk gelmesi sebebiyle ödemeler 2 Nisan 2025 Çarşamba gününe kadar kabul edilecektir. İkinci taksitlerin ödemesi 30 Nisan 2025'e kadar yapılabilecek, diğer taksitler ise bu tarihi takip eden aylık dönemler halinde ödenebilecektir.

İl Özel İdareleri ve Belediyelere de Başvuru Yapılabilecek

7440 sayılı Kanun kapsamında alacakları yapılandırılan il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları da bu süreçten yararlanabilecektir. Borçlular, bu idarelerin ilgili dairelerine başvurarak yapılandırma ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş'ten ters köşe: En ucuz yatırım aracı belli oldu

İslam Memiş'ten ters köşe: En ucuz yatırım aracı belli oldu