Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TCMB Başkanı Karahan açıkladı! 500 TL’lik banknot basılacak mı?

TCMB Başkanı Karahan açıkladı! 500 TL’lik banknot basılacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yeni banknot basılacağına dair çıkan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TCMB Başkanı Karahan açıkladı! 500 TL’lik banknot basılacak mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, son dönemde gündeme gelen yeni banknot basılacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda soruları yanıtlayan Karahan, yeni banknot çalışmaları ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

"Şu Anda Yeni Kupür Çalışması Yok"

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Karahan, yeni banknotlarla ilgili kamuoyunda yer alan iddialara açıklık getirerek, şu anda böyle bir çalışma olmadığını belirtti.

Mevcut Banknotlarla Devam Edilecek

Karahan, tedavüldeki banknotların durumuyla ilgili sorular üzerine, "Tedavüldeki kupür kompozisyonuyla ilgili değerlendirmeler yaptığımızı daha önce belirtmiştim. Nakit dışı ödeme araçlarının gelişimini de göz önünde bulundurarak bir karar aldık ve şu anda yeni kupür çalışmamız yok. Mevcut banknotlarla devam ediyoruz, ancak dönem dönem bu değerlendirmeleri yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yeni Banknot İddiaları Net Bir Şekilde Reddedildi

Karahan'ın bu açıklaması, yeni banknot basılacağına dair ortaya atılan iddiaları net bir şekilde reddetmiş oldu. TCMB’nin şu an için yeni banknot basmayı planlamadığını vurgulayan Karahan, nakit dışı ödeme sistemlerinin gelişimine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taha Akgül Türk Güreşini Birleştirme Hedefiyle Destek Alıyor

Taha Akgül Türk Güreşini Birleştirme Hedefiyle Destek Alıyor