Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ruhsat sorunu çözüldü

Ruhsat sorunu çözüldü

Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) güç birliğiyle, araç kiralama sektörünün kanayan yarası haline gelen ruhsat sorunu çözüldü.  Artık, Kepez Belediyesi sınırları içerisinde araç kiralama kuruluşlarına ‘İdari Büro Ruhsatı’ verilebilecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ruhsat sorunu çözüldü

Turizmin önemli bir parçası olan araç kiralama sektörünün yüzünü güldürecek müjdeyi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ATSO Başkanı Ali Bahar verdi.  Belediyeden yapılan açıklamaya göre Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın güç birliğiyle, araç kiralama sektörünün büyük çıkmazı olan ruhsat sorunu çözüldü.  ATSO Başkanı Ali Bahar, beraberindeki heyetle Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret ederek, sorunun ivedilikle çözülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Araç kiralama sektörünün farklı sorunlarının da ele alındığı buluşmaya, ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, ATSO Meclis Üyeleri Ziya Özden Tezgel, Cafer Yüce, Araç Kiralama Kuruluşları Derneği (AKKDER) Başkanı Çiğdem Koşan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir sorunun daha birlikte ve beraberce çözümlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Arac-kiralama-sektorune-Kepez-mujdesi!_4

ORTAK AKILLA ÇÖZÜM

Araç kiralama sektörünün ruhsata ve çalışma koşullarına ilişkin bir takım talepleri olduğunu bildiren Başkan Tütüncü, “O taleplerin çözümüne ilişkin bir araya geldik. Araç kiralama sektörü, turistik bir şehir olması sebebiyle Antalya’ya çok değer katan, Antalya ekonomisine de artı değerler ekleyen sektörlerin başında geliyor. Turizmin destekleyici sektörlerinden birisi… Onların bir takım mevzuatlardan kaynaklı aşılması gereken talepleri vardı. Onları ortak akıl zeminiyle çözümcül bir belediyecilik anlayışıyla hep birlikte bugün çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz“ dedi.

ATSO VE KEPEZ EL ELE VERDİ

Geçtiğimiz hafta itibariyle belediyenin önemli bir karar aldığına değinen Başkan Tütüncü, “Bir tarafta Antalya Ticaret Odamız, bir tarafta belediyemiz ne güzel el ele veriyorlar, gönül gönüle veriyorlar ve kazananda reel sektörümüz, şehrimizin ekonomisi oluyor. Doğrudan kazanan hemşehrilerimiz oluyor. Bundan dolayı mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Arac-kiralama-sektorune-Kepez-mujdesi!_5

“KOMİTELERİMİZ ÇALIŞIYOR”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar da araç kiralama sektörünün sorununun kısa sürede çözümlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.  ATSO çatısı altında 49 meslek komitesi olduğunu, bu ziyareti de ‘Araç Kiralama Komitesi’ ile beraber gerçekleştirdiklerini bildirdi. ATSO’nun 49 meslek komitesine yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerine değinerek sözlerini sürdüren Başkan Bahar, “Komitelerimizin sorunlarını çözeceğimiz çalışmalarımız olacak. Bu da onlardan bir tanesi… Kepez Belediyemizin çok hızlı olduğunu biliyoruz. Hakan Başkanımızın, çok pratik çözümler getirdiğini, hem toplumu rahatlatmak, hem iş hayatını rahatlatmak için neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Bu da onlardan bir tanesi oldu. Araç kiralama sektörümüze işletme ruhsatlarının verilmesi konusunda çok hızlı çözüm getirdik.  Dolayısıyla bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Komitemiz bu konuda çalışıyor. Komitemiz çalışıp, bizim önümüze mutfaktan bir şeyler getirmese bizler buralara taşıyamayız. Komitenin hakkını yiyemeyiz. Komite çok iyi çalışıyor. Bundan sonra da işleten sıfatı konusunu çözmeye çalışacağız, oda gerçekten büyük bir problem… Dolayısıyla bir sorunu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer 48 komitemize de bu büyüteçle yaklaşacağız” dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar, araç kiralama sektörünün ruhsat sorununa çok hızlı çözüm getirdiği için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depoda mahsur kaldı

Depoda mahsur kaldı