Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Mutfakta yangın var !

Mutfakta yangın var !

Antalya’da yaşamı felç eden aşırı yağışlar ve fırtına tarım alanlarına ve seralara büyük oranda zarar verdi. Üretim azalınca da sebze ve meyve fiyatları tırmandı. Tezgahlardaki etiketler iki katına yükseldi, vatandaş sebze ve meyve fiyatlarının ‘ateş pah

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mutfakta yangın var !

 

Antalya’da yaşamı felç eden aşırı yağışlar ve fırtına tarım alanlarına ve seralara büyük oranda  zarar verdi. Üretim azalınca da sebze ve meyve fiyatları tırmandı. Tezgahlardaki etiketler iki katına yükseldi, vatandaş sebze ve meyve fiyatlarının ‘ateş pahası’ olduğunu ifade etti.

 

Aşır yağışlar ve fırtınadan sonra Antalya’nın sebze ve meyve ambarı konumundaki Kumluca, Finike, Demre, Aksu ve Serik ilçeleri ile mahallerindeki seralarda ürünler telef oldu. Rusya krizi nedeniyle bir süre önce düşüş eğilimi yaşanan sebze ve meyve fiyatları pazarlara ve Toptancı Hal’e yeterli ürün gelmeyince iki katına yükseldi, bu durumda en büyük darbeyi de mutfak yedi.

 

 

VATANDAŞ DA ESNAF DA MAGDUR

 

İlçelerde seraların su altında kalması ve ürünlerin telef olması nedeni ile fiyatların 2 katına çıkmasından vatandaş da pazar esnafı da olumsuz etkilendi. Pazarcı esnafı Bülent Duran, fiyatların artması nedeni ile vatandaşların sebze ve meyvelere uzaktan bakmakla yetindiğini ve satışların düştüğünü söyledi. Esnaf Suat Karaman da, vatandaşın yağmur nedeni ile fiyatların yükselmesine tepki gösterdiğini tüketicinin yağmur umurunda olmadığını fiyatlara bakıp tepki gösterdiğini söyledi.

Pazarcı esnafı Emin Karaman da vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden dolayı sebze ve meyvelere uzaktan baktığını tepki gösterdiğini esnafın ise fiyat yüksekliği ile satış yapamadığını söyledi.Vatandaşlar da sebze ve meyve fiyatlarının artması nedeni ile alışveriş yapamadıklarını ve zorunlu ihtiyaç dışında sebze ve meyve alamadıklarını söyledi.(Deniz TOPKAYA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KONGED’den suç duyurusu

KONGED’den suç duyurusu