Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Palamut fiyatları yükseldi: Palamudun tanesi ne kadar oldu?

Palamut fiyatları yükseldi: Palamudun tanesi ne kadar oldu?

Havaların serinlemesiyle palamuda olan talep artarken, Trabzon Balık Hali’nde palamut ve diğer balık çeşitlerinde bereketli bir sezon yaşanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Palamut fiyatları yükseldi: Palamudun tanesi ne kadar oldu?
KAYNAK: İHA

Denizlerde 1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçı tekneleri bol miktarda palamut avladı. Trabzon Balık Hali’nde palamut fiyatları kilogram başına değişiklik gösteriyor. Palamudun kilosu 100 TL'den başlarken küçük boyutlarda olanlar 3 tanesi 200 TL'ye kadar alıcı buluyor. Balıkçı Salih Kılıç, sezonun oldukça bereketli geçtiğini ifade ederek, "Palamutlar büyük boyutlara ulaştı, kilosu 1 kilograma kadar çıkabiliyor. Fiyatlarımız balığın büyüklüğüne ve tazelik durumuna göre değişiklik gösteriyor. Havaların serinlemesiyle satışlarda belirgin bir artış yaşanıyor. Ayrıca mezgit 120 TL, çinakop 250 TL, istavrit 80 TL, hamsi ise 180 TL'den satılmakta" dedi.

Havaların Soğumasıyla Talep Artıyor

Havaların soğumasıyla birlikte balık pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Balıkçı Hasan Kaya, "Palamut şu sıralar bol ve talep oldukça yüksek. Fiyatlarımız palamudun büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Kilosu 100 TL'den başlıyor, küçük boyutlu olanlar 3 tanesi 200 TL. Hamsi 200 TL, istavrit 75-125 TL, mezgit ise 150 TL'ye alıcı buluyor. Soğuk hava koşullarıyla birlikte balık satışlarında artış yaşanıyor. Eğer hava soğuk devam ederse palamutun tüketimi 1-1,5 ay daha devam edebilir" şeklinde konuştu.

Palamut Sezonu Bereketli Geçiyor

Balıkçılar, bu yıl palamut avının oldukça verimli geçtiğini belirtiyor. Sezonun başından itibaren bolluk yaşandığını söyleyen balıkçılar, özellikle havaların soğumasıyla palamut talebinin arttığını ve diğer balık türlerinde de artış yaşandığını gözlemliyor. Balık hali yetkilileri, palamutun yanı sıra diğer balık çeşitlerinde de hareketlilik olduğunu ifade ettiler.

Palamut av yasağı ne zaman bitiyor?

Palamut av yasağının ne zaman sona erdiği merak ediliyor. Balıkçıların denize açılmasıyla birlikte, balık tezgahlarında palamut çeşitliliği gözlemlendi. Önceki gün 150-200 TL arasında satılan palamut, yeni sezonun ilk gününde 75 TL’ye kadar geriledi. Denizde 15 Nisan’da başlayan av yasağı artık sona erdi.

Palamut nasıl bir balıktır?

Palamut, sürüler halinde yaşayan, siyah etli ve göçmen bir balık türüdür. Sırtında belirgin çizgiler, karnında ise gümüşi bir renk taşır. Uzunluğu 1 metreye kadar ulaşabilir. Bu balık ailesinin farklı türleri tüm denizlerimizde bulunmasına rağmen, en lezzetli olanları Karadeniz ve Marmara bölgesinde avlananlardır.

Palamut hangi denizde yaşar?

Atlantik palamut aynı zamanda Akdeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Karadeniz'de de bulunur burada popüler bir balıktır, salamurası (lakerda) yapılır; ızgarası, kızartılarak veya fırınlanarak yenir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ülkelerini terk eden Lübnanlılar, Türkiye'ye geliyor

Ülkelerini terk eden Lübnanlılar, Türkiye'ye geliyor