Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan Ankara'da eylem kararı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan Ankara'da eylem kararı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması ve Ankara'da 'Emek Buluşması Mitingi' düzenleme kararı aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan Ankara'da eylem kararı
KAYNAK: İHA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda dikkat çeken kararlar aldı. Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılması ve Ankara’da büyük bir ‘Emek Buluşması Mitingi’ düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu etkinliklerle, işçi haklarının ve emek mücadelesinin vurgulanması hedefleniyor.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun Toplantı Gündemi

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, çalışma hayatındaki sorunları değerlendirmek amacıyla TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde toplandı. Toplantıda, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, vergi adaletsizliği, taşeron işçilik gibi önemli konular ele alındı. Özellikle ‘Zordayız Geçinemiyoruz’ sloganıyla başlatılan eylem programının sonuçları tartışıldı.

2 Ekim'de Kitlesel Basın Açıklaması Yapılacak

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, 2 Ekim’de Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri ve sendika yöneticilerinin katılımıyla kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı bildirildi. Bu açıklamada, özellikle vergideki adaletsizlik ve uygulanan iktisat politikalarına dikkat çekilecek.

Ankara'da Emek Buluşması Mitingi Düzenlenecek

Toplantının diğer önemli kararlarından biri de Ankara’da büyük bir ‘Emek Buluşması Mitingi’ düzenlenmesi oldu. Bu miting, geçim sıkıntıları ve ağırlaşan çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla yapılacak. Mitingin tarihi, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından daha sonra belirlenecek.

Başkanlar Kurulu'ndan Bildiri

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun toplantı sonrasında yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

“TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, çalışma hayatında yaşanan sıkıntıların ağırlaşarak devam ettiği tespitini yapmış; hayat pahalılığı, satın alma gücündeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerindeki ücret dengesizliği, güvencesiz çalıştırma, işsizlik, kayıt dışı istihdam ve mülteci sorunu, emeklilik şartları gibi birçok alandaki gelişmeleri değerlendirmiştir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, devam etmekte olan eylem programı çerçevesinde; 02 Ekim Çarşamba Günü Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, uygulanan iktisat politikası ve özellikle vergideki adaletsizliğe yönelik kitlesel bir basın toplantısı yapılmasını, Yönetim Kurulu tarafından tarihi belirlenmek üzere, ağırlaşan geçim ve çalışma şartlarını protesto etmek için Ankara'da ‘Emek Buluşması Mitingi' düzenlenmesini kararlaştırmıştır. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, üye sendikalarımızda örgütlü işçilerin başta örgütlenme ve işten çıkarmalara karşı olmak üzere sürdürdükleri bütün meşru ve haklı mücadelesini, grev uygulamalarını desteklemektedir.”

Başkanlar Kurulu, devam eden eylem programı çerçevesinde, işçilerin haklı mücadelesini desteklediklerini de vurguladı. Bildiride, üye sendikaların örgütlü işçilerinin hak arayışında grev uygulamalarının desteklendiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel neden ayağa kalktıklarını açıkladı! Cumhurbaşkanı gibi karşıladık

Özel neden ayağa kalktıklarını açıkladı! Cumhurbaşkanı gibi karşıladık