Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Alkollü içeceklere yeni zam geliyor! İşte zam oranları

Alkollü içeceklere yeni zam geliyor! İşte zam oranları

Ekim ayında alkollü içeceklere, Temmuz'daki yüzde 20-25 artış sonrası, maliyet kaynaklı olarak yüzde 5-15 arasında yeni bir zam daha yapılması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alkollü içeceklere yeni zam geliyor! İşte zam oranları
KAYNAK: Haber Merkezi

Ekim ayının ilk haftasında alkollü içeceklere yeni bir zam dalgası daha geliyor. Temmuz ayında yapılan yüzde 20 ila yüzde 25 oranındaki zamların ardından, bu kez ağır alkol gruplarına yüzde 5 ile yüzde 15 arasında maliyet zammı bekleniyor.

Alkollü içeceklere zam neden yapılıyor?

Son dönemde artan maliyetler, üretici ve tedarikçilerin fiyatlarını yükseltmesine neden oldu. Alkollü içeceklere yönelik olarak Ekim ayında uygulanacak olan bu yeni zamlar da aynı şekilde maliyet artışlarından kaynaklanıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ekim ayının ilk haftasında ağır alkol gruplarında yüzde 5 ile yüzde 15 arasında zam geleceğini belirtti.

Alkollü içeceklere yeni zam geliyor! İşte zam oranları

Temmuz zammının ardından yeni artış

En son Temmuz ayında yapılan zamlar, alkollü içeceklerde önemli bir fiyat artışına neden olmuştu. Ağır alkollü içki grubuna o dönemde yüzde 20 ile yüzde 25 arasında zam uygulanmıştı. Ancak artan maliyetler, Ekim ayında yeni bir fiyat artışını daha gündeme getirdi. Bu yeni zam oranının ise yüzde 10 ila yüzde 15 arasında olacağı öngörülüyor.

Zam oranları ve tüketicilere etkisi

Alkollü içeceklere gelen zamlar, özellikle ağır alkollü içkilerde kendini hissettirecek. Fiyat artışlarının sektördeki diğer ürün gruplarına da yansıması bekleniyor. Tüketiciler, bu artışlar nedeniyle alkollü içecekleri daha yüksek fiyatlardan temin etmek zorunda kalacak.

Alkollü içeceklerde artan maliyetler

Alkol sektöründeki bu fiyat artışlarının temel nedeni, üretim maliyetlerindeki yükseliş. Özellikle hammadde, enerji ve diğer girdi maliyetlerinin artması, üreticileri fiyatlarını yükseltmeye zorladı. Bu durum, tüketicilere direkt olarak yansıtılarak alkollü içeceklerin fiyatlarının daha da artmasına neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta apartman yangını korkuttu: İkamette kimse bulunamadı

Manavgat'ta apartman yangını korkuttu: İkamette kimse bulunamadı