Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Münevver Karabulut'un Avukatı Rezan Epözdemir: ''Kefen Yok''

Münevver Karabulut'un Avukatı Rezan Epözdemir: ''Kefen Yok''

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması sonrası Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, kefen bulunmamasını şaşkınlıkla karşıladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması işlemi tamamlandı. Mezardan çıkarılan ceset kalıntıları, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezar açma işleminin ardından yaptığı açıklamada, "Kemikler var, kafatası var. Ancak kefen yok. Kefenin veya bir bezin olmamasını anlayamadım. 10 sene içerisinde kaybolmuş veya aşınmış olabilir mi? O çok rasyonel ve makul gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Fethi kabir işlemi sırasında, Garipoğlu'nun cesedinin bulunduğu iddia edilen kemiklere ulaşmanın mutluluğunu ifade eden Epözdemir, "Mezarlık iki parça halindeydi. Üst kısım boş, alt kısımda ceset bütünlük arz etmiyor. Dağınık bir şekilde toprağın üstünde kemikler ve kafatasını görebildik. Büyük kemik parçaları ve kafatası steril bir şeye konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi" dedi.

Kefenin veya bir bezin olmamasını anlayamadım

Garipoğlu ailesinin erkek bireylerinden yeniden DNA örneği alınmasını talep ettiklerini belirten Epözdemir, “Gerçekten bizim amacımız adaletin tecellisi, maddi gerçeğin ortaya çıkması. Bu DNA örneklerinin yeniden aileden alınması gerektiğini düşünüyoruz. İnceleme yapıldıktan sonra kimliklendirme yapılabilmesi için ailesinin bireyleri beklenecek ve rapor tanzim edilecek. Bu ceset tekrardan Garipoğlu ailesinin avukatına teslim edilecek. Çünkü avukatı ailenin gelip teslim alamayacağını ifade etti. Daha sonra da buraya gelip yeniden defnedilecek” diye konuştu.

Epözdemir, “Kefenin veya bir bezin olmamasını anlayamadım. 10 sene içerisinde kaybolmuş veya aşınmış olabilir mi? O çok rasyonel ve makul gelmiyor. Ama sonradan o kemiklerin bırakılabilme ihtimali kefenin olmadığı, bez parçasının olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni çok rahatsız etti. Açıkçası ziyadesiyle rahatsız etti” dedi.

adalet tecelli eder

Epözdemir, yapılan işlemin kamu vicdanını rahatlatması adına kıymetli olduğunu dile getirerek, "Bir hafta içerisinde raporun tanzim edileceğini düşünüyorum. Mezardaki Cem Garipoğlu çıkarsa kafalardaki soru işaretleri gidecek mi?" sorusuna yanıt olarak, ‘’En azından bir nebze olsun kamu vicdanının rahatlayacağını, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Ben şunu söyleyebilirim; gittiğimiz her yerde son 10 yıldır akademik çalışmalarda, üniversitelerde, panellerde, seminerlerde, televizyon programlarında çok mağdur vekilliği yapmamıza rağmen, Türkiye kamuoyunun birçok önemli dosyasında, sosyal sorumluluk projesi olarak bakmamıza rağmen hep bu dosya soruluyor. Herkes ‘Cem Garipoğlu öldü mü’ diyor. Yani insanlarda böyle bir kanaat ve intiba var. Sanki sosyoekonomik durumu nüfuzu iyi olan birinin cezaevinden kaçması mümkünmüş gibi bir algı var. En azından bu algının dağılması, adaletin tecellisi, maddi gerçeğin ortaya çıkması, kamu vicdanın rahatlaması adına bugün yapılan işlemin çok önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. İnşallah geldiğimiz noktada, 15 yılın sonunda tekraren söylüyorum maddi gerçek ortaya çıkar, adalet tecelli eder'' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mazhar Alanson'dan Acı Haber! Önce Özkan Uğur'u Kaybetmiştik!

Mazhar Alanson'dan Acı Haber! Önce Özkan Uğur'u Kaybetmiştik!