Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Mersin'de Tarımsal İnovasyon Merkezi kurulacak

Mersin'de Tarımsal İnovasyon Merkezi kurulacak

Tarımsal İnovasyon Merkezi kurulacak olan Mersin'de üreticilere zeytin fidanı, Trabzon hurması destekleri verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Tarımsal İnovasyon Merkezi kurulacak
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte kuracakları Tarımsal İnovasyon Merkezi müjdesini verdi. 'Fide, fidan üretimi serası kuracağız. Toprak analizi, kompost gübre üretimi, çocuk tarım alanı olacak. Burada üreticilere nasıl dikim, ilaçlama ve aşı yapılır bunları öğreteceğiz' dedi.

Üreticilere Yapılan Destekler

Başkan Seçer, 'Akdeniz İlçesi Tarımsal Destekler Töreni'nde üreticilerle bir araya geldi. Tören kapsamında 119 üreticiye 3 bin 694 adet zeytin fidanı, 15 üreticiye 393 adet Trabzon hurması, 1 adet üzüm sıkma ve 6 adet hamur yoğurma makinesi ile 2 bin 500 üreticiye 25 bin litre sıvı organik gübre desteği sağlandı.

Mersin'de Tarımsal İnovasyon Merkezi Kurulacak

Üretimde Çalışanlara Verilen Destek

Başkan Seçer, törende yaptığı konuşmada, 'Biz çalışan, üreten, didinen Mersinlileriz. Güçlü bir memleketiz, güçlü bir halkız. Onun için üretime, üreticiye destek veriyoruz. Hamasetle değil, uygulamayla, icraatla yapıyoruz. Üreten, çalışan herkese destek var' ifadelerini kullandı.

Zeytin Fidanı Desteği ve Yeni Projeler

Seçer, 'Geçen yıl 360 adet güneş paneli dağıtımı yaptık. Çok talep olduğu için bu yıl 400 adete çıkardık. Sulama borusu desteğimizi toplamda 255 kilometre yaptık. Her yıl 100 kilometre dağıtım yapacağız. Akdeniz'e de 8 bin 500 metresini ayırdık' şeklinde konuştu. Ayrıca, Mersin'in modern bir balık haline kavuşturulacağını ve Tarımsal İnovasyon Merkezi kuracaklarını belirtti.

Mersin'de Tarımsal İnovasyon Merkezi Kurulacak

Tarımsal İnovasyon Merkezi

Başkan Seçer, 'Fide, fidan üretimi serası kuracağız. Toprak analizi, kompost gübre üretimi, çocuk tarım alanı olacak. Çocuklara tarımı ve tarım bilincini öğreteceğiz. Üretimi küçüklükten öğrensinler. Üretici eğitim birimimiz olacak. Burada üreticilere nasıl dikim, ilaçlama ve aşı yapılır bunları öğreteceğiz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ergin Ataman: 'Hedefim A Milli Takım’da da mutlaka bir kupa kazanmak'

Ergin Ataman: 'Hedefim A Milli Takım’da da mutlaka bir kupa kazanmak'