Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Başkan Seçer'den Mersin'e taşınmak istenen balık çiftliklerine tepki!

Başkan Seçer'den Mersin'e taşınmak istenen balık çiftliklerine tepki!

Mersin'de Başkan Vahap Seçer, bir ilden Mersin’e taşınması planlanan balık çiftlikleri için verilen ‘ÇED olumlu kararı’nı yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Başkan Seçer'den Mersin'e taşınmak istenen balık çiftliklerine tepki!
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in deniz ekosistemine ve turizmine zarar verecek olan balık çiftlikleri projesine karşı halkın tepkisini dile getirdi. Seçer, "Mersin halkı ile birlikte bu projeye karşıyız. ivedi bir şekilde hukuki süreci başlatacağız" dedi.

Geçmişte de denenmişti

Seçer, balık çiftliklerinin uzun yıllardır gündemi meşgul ettiğini belirterek, daha önce de benzer bir projenin Mersin'de uygulanmaması için halkın tepki gösterdiğini ancak bu sesin duyulmadığını hatırlattı. Ayrıca, Mersin’in batı bölgelerinde bazı firmalar tarafından balık çiftliklerinin faaliyetlerine devam edildiğini de vurguladı.

"Ege'de reddedilen proje Mersin'de uygulanmaya çalışılıyor"

Başkan Seçer, Ege Bölgesi'nde turizme zarar verdiği gerekçesiyle reddedilen bir projenin Mersin'de uygulanmaya çalışıldığını ifade etti. "Oradaki deniz de buradaki deniz değil mi? Orada turizm var da burada yok mu?" diyerek Mersin halkının sesinin duyulmasını istedi.

"Konuyu yargıya taşıyacağız"

Seçer, daha önce de bu projeye karşı olduğunu belirttiğini ve Aydıncık gibi turizm ilçelerinde balık çiftliklerinin çoğalmasının olumsuz etkileri olacağını vurguladı. Mersin’in turizm sektörünün potansiyelinin açık olduğunu söyleyen Seçer, "Bu çalışmaların sekte vuracağını dile getirmiştik. Ancak yerel yöneticilerin ve Mersin halkının sözleri pek dikkate alınmamış" dedi.

Seçer, "Eğer burası bir hukuk devletiyse, biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hukuki platformdan bunun takipçisi olacağız. Çok ivedi bir şekilde bunu yargıya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Balık Yetiştiriciliği Nedir?

Balık yetiştiriciliği, binlerce yıldır bilinen bir tarım koludur. Dünyada en çok sazan ve alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Türkiye'de son 10 yılda balık yetiştiriciliği iki kat artmıştır.

Balık yetiştiriciliğinin ilk defa M.Ö. 2000 yılında Çin'de başladığı düşünülmektedir. Türkiye'de ise ilk balık yetiştirme tesisi, 1960'lı yılların sonunda Bilecik (Bozöyük)’te kurulan Papila Alabalık Üretim Tesisi'dir. 2020 yılında dünyada iç ve dış sularda toplam 54 milyon 279 bin ton balık üretimi gerçekleştirilmiştir.

Dünya genelinde balık yetiştiriciliği üretiminin büyük bir kısmı iç sularda gerçekleştirilmektedir. Dünyanın en çok balık yetiştiren ve ihraç eden ülkesi, yıllık 14,1 milyar USD ihracat hacmi ile Çin Halk Cumhuriyeti'dir.

Çin: Su ürünleri üretiminin %36’sını ve kültür balıkçılığı üretiminin %71’ini sağlamaktadır.
Kültür balıkçılığı: 2017 itibarıyla, su ürünlerinin toplam üretim değerinin neredeyse %40’ı kültür balıkçılığı yöntemi ile elde edilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tokat'ta Yabancı Uyruklu Hemşirelik Öğrencisi Evinde Öl* Bulundu

Tokat'ta Yabancı Uyruklu Hemşirelik Öğrencisi Evinde Öl* Bulundu