Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi FTI iflası Antalya turizmini nasıl etkileyecek? 18 bin turiste ne olacak? Antalya Valisi açıkladı

FTI iflası Antalya turizmini nasıl etkileyecek? 18 bin turiste ne olacak? Antalya Valisi açıkladı

İflas başvurusunda bulunan Alman tur operatörü FTI, Türkiye'ye 1 milyon yolcu getiriyordu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da şu an binlerce müşterisi bulunan operatörün iflasının Antalya turizmine etkisini değerlendirdi ve otellerdeki 18 bin turistin akıbeti hakkında açıklamalarda bulundu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FTI iflası Antalya turizmini nasıl etkileyecek? 18 bin turiste ne olacak? Antalya Valisi açıkladı
MUHABİR: Banu Yapar

Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden FTI, yaptığı bir açıklama ile iflas başvurusunda bulunduğunu duyurmuştu. En büyük operasyonlarını Türkiye ve Mısır'a yapan FTI'ın iflası Türkiye turizm sektöründe şok etkisi yarattı. Türkiye'ye 1 milyon turist getiren FTI'ın özellikle Antalya'da şu anda 25 bin misafiri olduğu belirtiliyor. Alman turistlerin sorunsuz ve problemsiz bir şekilde geri gitmesi ve diğer rezervasyonlarla ilgili olarak mağduriyetlerin nasıl giderileceği merak ediliyor.

FTI İflası Antalya Turizmini Nasıl Etkileyecek? FTI Müşterilerine Ne Olacak?

Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme basın toplantısında Mayıs ayı faaliyetlerini paylaşan Vali Hulusi Şahin, FTI'ın iflasının Antalya'ya etkisi ve şu an kentte bulunan 25 bin turistin geri dönüşüyle ilgili soruyu yanıtladı. 

Fti Iflası Antalya Turizmini Nasıl Etkileyecek 18 Bin Turiste Ne Olacak Antalya Valisi Açıkladı  2

Antalya Valisi Hulusi Şahin: FTI İflasından 18 Bin Turist Etkilendi

Vali Şahin, '25 bin değil 18 bin civarında turist etkilendi. O ilk hesaptı. Otelcilerimiz bu turislerin hiç bir sıkıntı olmadan tatillerini ve geri dönüşlerini zaten planladı. Bunun dışında da, bundan sonraki dönem için turistler henüz gelmemişlerdi. Onlar zaten gelmeyecekler dolayısıyla bir alan açılıyor. Bir rezervasyon iptali olacak ama tedbirler alındı, vakit var.' dedi.

Antalya Valisi: Büyük Çaplı Etki Yapacağını Düşünmüyoruz

Bunun daha önce yaşanan iflaslar gibi büyük çaplı bir etki yapacağını düşünmediklerini ifade eden Antalya Valisi, 'Çünkü hem Antalya turizmi daha tedbirli, hem de orada bir sigorta mekanizması işliyor. Dolayısıyla FTI'ın Antalya turizminin totaline çok olumsuz bir etkisini olacağını düşünmüyoruz. İlk izlenimler olumsuzdu ama her geçen gün daha da bu konunun çözüleceği yönüne gidiyor. O konuda herkesin içi rahat olsun.' diye konuştu.


Kış Turizminde Ne Olacak? 

Kış turizmiyle ilgili şüphelerin olduğunu söyleyen Vali Şahin, 'Bir miktar kış turizmi ile ilgili şüpheler oluştu ama önümüzde ciddi vakit var. Bizim Antalya turizminin dinamiklerinin hızlı bir şekilde o boşlukları dolduracağını düşünüyorum. Dolayısıyla eski yıllarda Tomas Cook'un döneminde yaşanan olayların bu dönemde yaşanması söz konusu olmayacak.' ifadelerini kullandı.

F T I


Ne Olmuştu?

FTI'In yaptığı açıklamada, FTI Touristik GmbH bünyesinde olmayan Sonnenklar TV, Alman Seyahat acente zinciri TVG haricindeki tüm şirketler için 3 Haziran itibariyle Münih Yerel Mahkemesine iflas başvurusunda bulunulduğu bildirildi.

A W218953 02

POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu: Paniğe Kapılmadan, Akıllıca Hareket Etmeliyiz

FTI'ın Türkiye açısından çok önemli bir tur operatörü olduğuna işaret eden Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, 'Uzun zamandan beri FTI ile ilgili sıkıntılar konuşuluyordu, en son ITB Fuarı’nda da ana konulardan biri FTI finansal durumunun belirsizliği olmuştu. Türkiye açısından çok önemli bir tur operatörü olan FTI ve Meeting Point konusunda turizmcilerin aklıselim ve sakın panik yapmadan konuyu ele alması çok önemli. Otellere borcu ne kadar olursa olsun, rasyonel bir şekilde konuyu ele alması gerekmektedir. Biz otelciler olarak FTI’ın ve Meeting Point’in ayakta kalması için sektör temsilcileri ile organize olarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hali hazırda FTI üzerinden yapılmış 1 milyon rezervasyon tüm dünyada yapılmış. Birçok turist mağdur olmadan, şu an otellerimizde bulunan ve gelecek olan FTI ve Meetıng Point misafirleri konusunda paniğe kapılmadan, akıllıca hareket etmemiz çok önemlidir. Bundan sonra gelecek rezervasyonlarda ne şekilde işlem yapacağımızı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve AKTOB’un belirlemesi önemli. Hatırlarsanız daha önce de Thomas Cook da yaşadığımız olumsuz süreçte yasadıklarımızdan ders almalıyız. Şu an FTI’ı satın alan Carters grubunun konuya nasıl yaklaşacağını, Alman hükümetinin resmi olarak nasıl bir yol izleyeceğini de bilmiyoruz. FTI şirketine kayyum atanması ihtimalini olumlu bir yaklaşım olarak görebiliriz.' açıklamasını yapmıştı.

A W220014 01

ALTSO Başkanı Eray Erdem: Konaklayanlar Kayıp Yaşamayacak

Alanya’daki turizmci dernek yöneticileriyle toplantı yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem de, 'Şu an çok net bir şey yok ama 10 Haziran’a kadar Almanya’dan gelen uçuşlar durdurulmuş durumda. Sigorta şirketlerinin sorumlulukları var onlar devrede. En azından konaklayanlar için bir kayıp yaşanmayacak.' demişti.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş Bankası yeni ürünü Tek Limit'i duyurdu

İş Bankası yeni ürünü Tek Limit'i duyurdu