Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Bitcoin altını geride bıraktı: Yüzde 55 getiri sağladı

Bitcoin altını geride bıraktı: Yüzde 55 getiri sağladı

Bitcoin, 2024'te altını geride bırakarak yüzde 55,5 getiri sağladı. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle kripto varlıkların canlandığı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bitcoin altını geride bıraktı: Yüzde 55 getiri sağladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Yılbaşından bu yana gördüğü rekor seviyeden uzaklaşmasına rağmen, Bitcoin’in yüzde 55’i aşan getirisi dikkat çekiyor. Bitcoin, inişli çıkışlı bir yıl geçirse de kazancıyla altını geride bıraktı.

Bitcoin’in Performansı Altını Solladı

Bitcoin, 2024 yılı boyunca dalgalı bir seyir izlese de yüzde 55,5’lik getiri ile altını geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Bitcoin’in bu performansı, yıl içinde yüzde 29 değer kazanan altını gölgede bıraktı. Özellikle spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya girmesiyle hızlı bir başlangıç yapan Bitcoin, sonrasında düşüşler yaşamasına rağmen yılın kazananı oldu.

Kripto Paralarda Canlanma Başladı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gitmesi, piyasaları hareketlendirdi. Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında altın değer kazanmaya devam ederken, kripto varlıklar da yeniden yatırımcıların ilgisini çekti. Bitcoin, 2024'ün başından bu yana yüzde 55,5 değer kazanarak kripto piyasalarının yeniden canlandığının sinyallerini verdi. Ethereum ise yüzde 20’lik bir yükselişle dikkat çekti. Bitcoin, özellikle 14 Mart’ta gördüğü 73 bin 740 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, 60 bin dolar seviyesini aşmakta zorlandı. Ancak Fed’in faiz indirimlerinin ardından tekrar 66 bin 440 dolar seviyesine kadar yükselerek, tarihi rekorunun yüzde 10 altına kadar çıktı.

Bitcoin altını geride bıraktı: Yüzde 55 getiri sağladı

Kripto Paralara Destek Büyüyor

Kripto varlıkların yükselişi, ABD’de de geniş bir yankı buldu. Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve başkan adayı Donald Trump, kripto paralara destek verdiklerini açıkladılar. Bu destek, piyasalarda dijital varlık alanındaki iyimserliği arttırdı ve yatırımcıların ilgisini daha da büyüttü. Özellikle risk iştahının artmasıyla birlikte, yatırımcılar bir yandan güvenli liman olarak altına yatırım yaparken, diğer yandan kripto paralara olan ilgilerini korudu.

Nasdaq’tan 10 Kat Fazla Büyüme

Kripto para borsası WhiteBIT, 2024 yılına dair “Kriptodan nasıl para kazanılır?” başlıklı rehberini paylaştı. Bu rehbere göre, Bitcoin, 2011 yılından bu yana yüzde 20 milyonun üzerinde kümülatif büyüme kaydetti. Ayrıca Bitcoin’in yıllık ortalama getiri oranı, yüzde 230 olarak hesaplandı. Bu oran, teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq 100 endeksinin tam 10 katı kadar bir büyümeye karşılık geliyor. Bu veriler, kripto paraların uzun vadede ne kadar güçlü bir yatırım aracı olabileceğini gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan açıkladı! ŞÖNİM'lerden 12 yılda 1,8 milyon kişi hizmet aldı

Bakan açıkladı! ŞÖNİM'lerden 12 yılda 1,8 milyon kişi hizmet aldı