Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Manisa Sarıgöl'de üreticinin gözü meteorolojide

Manisa Sarıgöl'de üreticinin gözü meteorolojide

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü Manisa Sultani Çekirdeksiz sofralık üzüm üreticileri, üzümlerini kurutmak için hava durumunu yakından takip ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manisa Sarıgöl'de üreticinin gözü meteorolojide
KAYNAK: İHA

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki dünyaca ünlü Manisa Sultani Çekirdeksiz sofralık üzüm üreticileri, bu yıl yaş olarak satamadıkları üzümlerini kurutmak için hava tahminlerini yakından takip ediyorlar.

Üzüm üreticileri, radyo, televizyon ve cep telefonları aracılığıyla günlük ve haftalık hava tahminlerini izleyerek üzümlerini yağmur ve doludan zarar görmeden kurutmak için harekete geçiyorlar.

Üreticiler Kurutma Yönüne Gidiyor

Üzüm fiyatlarının düşmesiyle birlikte üreticiler, üzümlerini kurutarak daha iyi bir fiyat elde etmeyi tercih ediyorlar. Serhat Akkaya isimli üzüm üreticisi, "Bu yıl havaların aşırı sıcak olması üzümlerin üzerinde olumsuz etkiler yaptı. Bu yüzden çoğu üretici kurutma yoluna gitti" şeklinde konuştu.

Örtü Altı Üzümler Dalında Bekletiliyor

Sarıgöl'de örtü altında yetiştirilen üzümler ise dalında bekletilerek olgunlaşmaya devam ediyor. Sultaniye üzümler, çekirdekli Red Globe üzümler ve diğer çeşitlerin kesimi de devam ediyor. Temizlenmiş ve yıkanmış kuru üzümler ise kilosu 150-200 lira arasında alıcı buluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da trajikomik olay! Tramvay taksiye, motosiklete, scootere yol verdi: İşte o anlar

Antalya'da trajikomik olay! Tramvay taksiye, motosiklete, scootere yol verdi: İşte o anlar