Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi 2025'te emekli olacaklar için özel düzenleme mi geliyor?

2025'te emekli olacaklar için özel düzenleme mi geliyor?

2025 yılında emekli olacakların emekli maaşlarında zarar yaşamamaları için 2024 parametrelerinin baz alınması gündemde. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2025'te emekli olacaklar için özel düzenleme mi geliyor?
KAYNAK: İHA

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 yılında emekli olacakların maaşlarının enflasyon sebebiyle olumsuz etkilenmemesi adına bazı düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Karakaş, “2025'te emekli olacakların zarar görmemesi için 2024 parametrelerinin kullanılması söz konusu olabilir” dedi. Enflasyonun düşüş sürecine girmesi, 2025'te emekli olacak kişilerin maaşlarını olumsuz etkileyeceği için, yeni bir formül geliştirilmesi planlanıyor.

2024’te Emekli Olanlar Avantajlı

2024 yılında emeklilik dilekçesi veren kişiler, yeni yılın enflasyon rakamlarına göre yüzde 30 daha yüksek maaşla emekli olabilecekler. 31 Aralık 2024'e kadar dilekçe verenler, 2025'te dilekçe vereceklere göre çok daha avantajlı olacak. Bu fark, ömür boyu alınacak maaşlara da yansıyacak. Karakaş, bu konuda yapılabilecek düzenlemelerin detaylarına dikkat çekerek, İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

2025 Yılında Emekli Olanlar İçin Formüller Gündemde

Karakaş, 2025 yılında emekli olacak kişilerin mağduriyet yaşamaması adına çeşitli formüllerin konuşulduğunu belirtti. 2024’te emekli olacaklara uygulanan güncelleme katsayısının baz alınması ya da kat sayı sisteminin göz önünde bulundurulması gibi senaryolar üzerinde duruluyor. “2025'te emekli olacakların zarar etmemesi için 2024 parametrelerinin kullanılması söz konusu olabilir” dedi. Güncelleme katsayısındaki farklar, emekli maaşlarının hesaplanmasında kritik bir rol oynuyor.

Güncelleme Katsayısının Önemi

2024 yılında emekli olanlarla 2025 yılında emekli olacakların güncelleme katsayısının farklı olması, maaşlarda ciddi farklar yaratacak. Karakaş, 2024’teki güncelleme katsayısının avantajlı olduğunu, bu nedenle 2025’te emekli olacakların aynı katsayının baz alınması gerektiğini vurguladı. "2025’te emekli olacaklar için aynı güncelleme katsayısının kullanılması veya kat sayı sisteminin devreye alınması gibi seçenekler gündemde" dedi.

Emekli Sandığı Sistemi Örnek Olabilir Mi?

Karakaş, mevcut emekli maaşı sisteminde SSK ve BAĞ-KUR’lulara da Emekli Sandığı sistemi uygulanabileceğini belirtti. "Emekli Sandığı’ndaki maaş hesaplama sistemi, enflasyondan çok fazla etkilenmemekte ve daha istikrarlı maaşlar sağlamaktadır. Bu sistemin tüm sosyal güvenlik sistemi için uygulanması değerlendirilebilir" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın için kritik uyarı: 'Yükseliyor! Duygusal yatırım yapmayın!'

Altın için kritik uyarı: 'Yükseliyor! Duygusal yatırım yapmayın!'