Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri

Başkan isyan etti

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sosyal medyada kendisi hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi: “Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına kanunların bana verdiği yetkiyle seçildim. Geçici başkan değilim.”

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan isyan etti

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sosyal medyada kendisi hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi: “Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına kanunların bana verdiği yetkiyle seçildim. Geçici başkan değilim.”

 

Başkan Dere, 75 bin esnaf ve sanatkarı temsil ettiğini hatırlatarak, “Kim nereye çağırıyorsa gidiyorum. Kimin ‘evet’ ya da ‘hayır’ demesi önemli değil. Kim çağırırsa çağırsın giderim ve esnafımın yanında olurum” diye konuştu.

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, S.S. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kendisi hakkında özellikle sosyal medyada hakarete veren eleştirilerde bulunulmasını sert bir dille eleştirdi.

 

BAŞKANLIĞA ADAYIM

Dere, Divan Başkanı Ahmet Tural’ın kendisini ‘insafın lideri’ diye anons ettiğini ancak salonda 

Bu liderliği kabul etmeyenler olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ben, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına kanunların bana verdiği yetkiyle seçildim. 5362 Sayı Kanunda, ‘ölüm ve istifa halinde bir başkan seçilir’ der. Beni de, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin 2014 yılının 1 Mayıs’ın da yapılan Genel Kurul’da seçilen yönetim kurulu bu göreve getirmiştir. Geçiciymiş bilmem neymiş. Allah bana bu sağlığı, bu soluğu verdiği müddetçe ben önümüzde yapılacak seçimlerde de Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına adayım.”

 

ESNAFIN HER DAVETİNE GİDERİM

“Bunu bugün burada niye dedim; günlerdir bakıyorum sosyal paylaşım sitelerinde şahsımla alakalı kendileri de esnaf olan kişiler birçok eleştirilerde bulunuyorlar. Ben seçildiğim günden beri gece gündüz koşturuyorum. Ben her davet edildiğim toplantıya sizlerin adına katılıyorum. Bugün Murat Ağaoğlu Başkanımız beni bu kongreye hem resmi yazıyla he de bizzat arayarak davet etti. Ben seve seve geldim. Çünkü burada esnaf ve sanatkarım var. 16 Nisan’da bir referandum var ve Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanlarım beni düzenlemiş oldukları kahvaltı etkinliklerine davet ediyorlar. Ben de bu bizzat bu kahvaltılara gidiyorum. Nasıl buraya gelmişsem bugünde Kasaplar Odamızın ANET Entegre Tesislerinde celep ve kasap esnafın katıldığı bu etkinliğe de gittim. Kim nereye çağırıyorsa gidiyorum. Kimin ‘evet’ ya da ‘hayır’ demesi önemli değil. Kim çağırırsa çağırsın giderim ve esnafımın yanında olurum.”

 

‘BU ADAM NE İŞ YAPAR’ DİYORLAR

“Öyle klavyenin başına geçip facebook’ta yazması değil. Kimse kusura bakmasın. Saygımızdan sevgimizden belli bir yere gelmişiz. Ben, tam 75 bin esnaf ve sanatkarı temsil ediyorum. Arkadaşlar çıkıyor bir internet tv’de ‘bu adam ne iş yapar’ diyor. Benim ne iş yaptığımı buradaki başkanlarımın hepsi biliyor. Kimse gidip babasından, amcasından ya da dayısından isteyemeyeceği parayı gidiyor Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Ağaoğlu’dan istiyor. ‘Bunlar makam odalarında oturur ve makam arabalarında gezer’ diye kimsenin bizleri eleştirmeye hakkı yok. Bu eleştirenlerle benim başkanlarım hala oturuyorsa kimse kusura bakmasın.” Kubilay ELDEMİRCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Hayır’ afişlerine saldırı

‘Hayır’ afişlerine saldırı