Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi 146 işçi işine dönene kadar Polonez'e boykot çağrısı!

146 işçi işine dönene kadar Polonez'e boykot çağrısı!

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın güvencesindeki sendikal örgütlenme hakkını tanımayan POLONEZ firması, 146 sendikalı işçinin işine son verirken boykot çağrısı yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
146 işçi işine dönene kadar Polonez'e boykot çağrısı!
MUHABİR: Kamer Durdu

Ürdün sermayeli Polonez firmasının 146 işçinin işine son vermesinin üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçerken hem işçilerin direnişi sürüyor hem de boykot çağrıları. 81. gününde işçilerin direnişine destek büyüyor. 

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan 146 Polonez işçisinin TekGıda-İş Sendikası ile yürüttüğü mücadelede boykot çağrıları yükseliyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın direniş alanını ziyaret etme sözü verdiği söylenirken, şu ana kadar Bakan'ın ziyareti gerçekleşmedi. Ancak hemen hemen her gün direnen işçilere ziyaret sürüyor. 

 

EMEK SÖMÜRÜSÜNE DUR DEMELİYİZ 

Son olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Polonez işçilerini 5 Ekim 2024 Cumartesi günü ziyaret etti. İHD İstanbul Şubesi “Yanınızdayız” diyerek şu açıklamayı yaptı: 

"Hak ettikleri maaş zammı ve sosyal haklarının verilmesi talebi ile, üyesi oldukları Tek Gıda İş Sendikası öncülüğünde yürüttükleri görüşmeler sırasında ayrımcılığa uğrayan ve işten atılan Polonez işçilerinin, işlerine geri dönmek ve hak ettikleri tazminat ve sosyal haklarını almak için sürdürdükleri direnişte yanlarında olmak ve bu hak alma mücadelesine destek vermek üzere dün Polonez fabrikası önündeydik.

Fabrika çevresinin yoğun güvenlik önlemleri ve barikatlarla kapatıldığı, direnişi kırmak için işverenin taşeron firmalardan getirilen gündelik işçilerle üretimi devam ettirdiği, güvenlik güçleri ve gündelik işçilerle direnişteki işçileri karşı karşıya getirdiği bir ortamda, kadınlı erkekli, genç orta yaşlı 146 işçinin 72 gündür sürdürdüğü hak arama mücadelesi adına, emek sömürüsüne dur demek adına kararlılığı ve coşkusu ile ilham verici bu direnişlerinde, tüm kamuoyunu destek ve dayanışmaya çağırıyoruz."




 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MELTEM ÇARŞISI SATILACAK! BAŞKAN ÜMİT UYSAL'DAN SATIŞA CEVAP!

MELTEM ÇARŞISI SATILACAK! BAŞKAN ÜMİT UYSAL'DAN SATIŞA CEVAP!