Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan ‘Enflasyon' açıklaması

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan ‘Enflasyon' açıklaması

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, reform adımlarını hızla hayata geçirerek ekonomideki kazanımları kalıcı hale getirmeyi ve daha ileriye taşımayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan ‘Enflasyon' açıklaması

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 2024 yılının sekizinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, temel hedefin reform adımlarını hızla hayata geçirerek ekonomideki kazanımları kalıcı hale getirmek olduğu belirtildi. Ayrıca geçen yıl uygulamaya konulan ekonomi programının kararlılıkla sürdürüldüğü ve olumlu sonuçlar elde edildiği vurgulandı.

Açıklamada, haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiği, büyümenin daha dengeli bir kompozisyon sergilediği ve istihdamın artarak işsizlik oranının tek haneli seviyelerde korunduğu belirtildi. Dış ticaret dengesindeki iyileşmenin cari işlemler açığını önemli ölçüde gerilettiği ve rezervlerin artmaya devam ettiği ifade edildi.

Makrofinansal istikrar güçleniyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun açıklamasında, kredi risk priminin düşmesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımlarının, Türkiye’nin makrofinansal istikrarını güçlendirdiği vurgulandı. Para ve maliye politikalarını destekleyen yapısal reformların, bir takvim çerçevesinde hızla hayata geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Eylül ayında açıklanan Orta Vadeli Program'ın (2025-2027), sürdürülebilir ve dengeli büyümeyi sağlamak, enflasyonu tek haneli seviyelere indirmek ve yapısal reformlarla üretim, ihracat ve istihdamı artırmayı hedeflediği belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan ‘Enflasyon' açıklaması

Yapısal reformlar hız kazanıyor

Bugün gerçekleştirilen EKK toplantısında, yapısal reformlara ilişkin tedbirler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Toplantıda, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da yer alan 42 reform tedbirine ek olarak, güncellenen programda yer alan 37 tedbir de değerlendirildi. Toplamda 79 adet eylemin görüşüldüğü toplantıda, bu eylemler büyüme ve ticaret, beşeri sermaye ve istihdam, fiyat istikrarı ve finansal istikrar, kamu maliyesi, iş ve yatırım ortamı gibi başlıklar altında toplandı.

EKK’nın temel hedefi, reform adımlarını hızla hayata geçirerek ekonomideki kazanımları kalıcı hale getirmek ve daha ileriye taşımak olarak belirlendi. Takvimlendirilen yapısal reformlar ve ilerleme durumlarının, önümüzdeki dönemlerde yapılacak EKK toplantılarında yakından takip edileceği açıklandı.

Toplantıya katılan isimler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat gibi birçok bakan ve üst düzey yetkililer katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rakı ve şarap fiyatlarına zam geldi! İşte güncel fiyatlar

Rakı ve şarap fiyatlarına zam geldi! İşte güncel fiyatlar