Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir

Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir

2024 ve 2025'te emekli olanlar arasında maaş farkı konuşuluyor. SGK Uzmanı Çetinkaya, emeklilik tarihi ve maaş farklarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 yılında emekli olanlar ile 2025 yılında emekli olacaklar arasında maaş farkı gündemin en çok konuşulan konularından biri olmaya devam ediyor. Son dönemde, emeklilik dilekçesinin verildiği tarihe göre sadece bir günlük farkın bile büyük maaş kayıplarına yol açabileceği belirtiliyor. SGK Uzmanı İsmet Çetinkaya, bu konuda önemli uyarılarda bulundu. Özellikle 2024’te emekli olmayı planlayanlar için kritik bir dönem olduğunu belirtti.

1 gün farkla 5 bin TL maaş kaybı

SGK Uzmanı İsmet Çetinkaya’nın açıklamalarına göre, emeklilik dilekçesini bir gün bile geciktirmenin ortalama 5 bin TL’ye kadar maaş kaybına yol açabileceği ifade ediliyor. Bu fark, 2024 yılında emekli olanlar ile 2025 yılında emekli olanlar arasında ciddi bir uçurum yaratabilir. Ekol TV'de Selver Gözüaçık'ın sorularını yanıtlayan Çetinkaya, bu maaş farkının 1 Ocak itibarıyla daha da belirginleşeceğini vurguladı.

Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir

Emekli maaşında devletin yükü artacak

Çetinkaya, emekliliği ertelemenin devlet ve işverenler açısından da farklı sonuçlar doğurduğuna dikkat çekiyor. Emekliliğini erteleyen bireyler, çalışmaya devam ederek devlete prim ödemeyi sürdürüyor. Ancak bu kişiler emekli olduklarında maaş almaya başlayacak ve aynı zamanda prim ödemeyecekler. Bu da devletin üzerindeki mali yükü artıracak bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Çetinkaya, işverenlerin de nitelikli çalışanları kaybetmek istemediğini, bu yüzden çalışanların emekli olmasını istemediğini dile getirdi.

Emeklilikte 1 gün farkı: Maaşlar 20 bin TL'den 15 bin TL'ye düşebilir

Abdullah Güler’den kanun düzenlemesi sinyali

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaş farklarına yönelik düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Güler’in açıklamalarına göre, 2024 yılında emekli olanlar için kazanılmış hakların korunması amacıyla bir kanuni düzenleme yapılabilir. Bu düzenlemeyle 2025 yılında dilekçe verenlerin, 2024’teki zam oranlarından yararlanabileceği bir modelin geliştirilmesi planlanıyor. Ancak bu düzenleme sadece 2024 yılı için geçerli olabilir.

Emeklilik tarihine dikkat!

SGK Uzmanı Çetinkaya, emekli olmayı düşünen vatandaşların, özellikle maaş farklarını dikkate alarak dilekçelerini ne zaman vereceklerine karar vermeleri gerektiğini vurguluyor. 2024 ve 2025 yılları arasında oluşacak maaş farkı göz önünde bulundurulduğunda, emeklilik tarihinin doğru planlanması büyük bir önem taşıyor. Çetinkaya, bu farkın bazı yıllarda daha az hissedildiğini, ancak 2024 ve 2025 yılları arasındaki farkın bu denli konuşulmasının sebebinin aradaki büyük maaş farkı olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İkinci el protez satılan depremzedeye Gaziantep'ten destek geldi

İkinci el protez satılan depremzedeye Gaziantep'ten destek geldi