Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Antalya'da 800 lira yevmiye ile çalışan bulamıyorlar

Antalya'da 800 lira yevmiye ile çalışan bulamıyorlar

Antalya'da 800 liraya günlük olarak çalışacak işçi bulamıyorlar. Çalışanlarda bir haftalık paralarını alıp kaçıyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da 800 lira yevmiye ile çalışan bulamıyorlar

Yeni Alanya'nın haberine göre, Antalya son yıllarda artan göç nedeniyle nüfusu 3 milyona yaklaşarak toplu taşıma yerine bireysel araçlarını tercih etmeye başladı. Bu nedenlede toplu taşımada çalışacak işçi bulamıyorlar.

Bu eğilim, toplu taşıma sektörünü olumsuz etkiledi. Kentteki turistik hareketlilik, toplu taşıma araçlarında şoför eksikliği sorununu da beraberinde getirdi. Turizme yönelik talebin artmasıyla birçok otobüs şoförsüz kaldı. Önceki planlara göre aylık 24 bin TL maaş önerilen şoförlere, daha cazip bir teklif olarak günlük 800 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, günde 205 bin yolcu taşıdıklarını ifade ederek, "280 otobüsümüzle hizmet veriyoruz. Ancak 210 araç hizmet dışı kaldı çünkü en büyük sorunumuz şoför eksikliği. Turizm sezonunda işe başlayan şoförlerin bir kısmı geri döndü. Ancak hala 200 şoför eksikliğimiz var. Ayrıca belediyenin de 150 şoför ilanı bulunuyor. Yeterli sayıda şoför bulduğumuzda bu araçlar da hizmete girecek. Şu an cazip olması için ödemelerimizi günlük ve haftalık olarak yapıyoruz. Günlük 800 TL ödüyoruz" diye ifade etti.

Emekli şoförlerin de sisteme dahil edilmesine karar verdiklerini belirten Arslan, "Onların haftada en az 1-2 gün çalışmasını istiyoruz. Bu daha çekici olacaktır diye düşünüyoruz. Ancak bazı kişilerin bu ödeme yöntemini suistimal ettiğini gördük. Haftalık ücretini alıp çalışmadan eve gidenler var. Otobüsü evinin önüne bırakıp anahtar üzerinde bırakıyorlar. Bu bir karakter meselesi. İyi niyetli ve dürüst insanlar böyle davranmazlar"  diye konuştu.

Arslan, turizmdeki artışın kendilerine olumlu yansıdığını belirterek, "Kundu bölgesinde ciddi bir turizm hareketi yaşıyoruz. Yaz aylarında turizmle öğrenci eksikliğini kapatıyoruz. Araçlarımızda klimaların açık olmasını istiyoruz. Dışarıda sıcaklık 40 dereceye ulaştığında araçlar kendini korumalı ama bazen klimalar açık olmadığı söyleniyor. Bu nedenle şoförlere klimaları açmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Klimaları açmayan şoförlere ceza veriliyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İspanyol başkanından Alanya ziyareti

İspanyol başkanından Alanya ziyareti