Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Akcan: Esnafın yüzde 95’i halin taşınmasını istiyor

Akcan: Esnafın yüzde 95’i halin taşınmasını istiyor

Antalya Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, esnafın yüzde 95’inin halin Serik’in Yukarıkocayatak semtinde yapılması planlanan yeni yerine taşınmasına onay verdiğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akcan: Esnafın yüzde 95’i halin taşınmasını istiyor


 

Antalya Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, esnafın yüzde 95’inin halin Serik’in Yukarıkocayatak semtinde yapılması planlanan yeni yerine taşınmasına onay verdiğini söyledi.

 

 

Antalya Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, düzenlediği basın toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toptancı hal ile ilgili projesini desteklediklerini ve halin Serik’in Yukarıkocayatak semtine taşınmasını istediklerini söyledi. Akcan, toptancı halde 389 adet tüccar, 144 adet komisyoncu, 96 adet zirai ilaç ve tarımsal malzeme bayii ve 149 adet de diğer esnaflardan oluşan toplam 778 işyeri bulunduğunu kaydetti.

 

PROJENİN DOĞRULUĞUNA İNANIYORUZ

Tarım sektörünün ihtiyacına cevap veremez durumda olan Toptancı Hal’in, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik ilçesinin Yukarıkocayatak semtine taşınmasının planlandığını kaydeden Akcan, “Konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile toptancı halinde bulunan komisyoncu, tüccar, zirai ilaç ve tarımsal malzeme bayileri ile diğer esnafın bir masada toplanamamasından dolayı içinden çıkılması zor bir sürece girilmişti. Bir yılı aşkın süredir yapılan görüşmeler sonunda yasanın öngördüğü yüzde 50’ylik bir bölümün esnafa satılması, kalan kısmın ise aynı şekilde faaliyetine devam etmesi kararı alınması üzerine şuanda bu doğrultuda bir çalışma yapılmaktadır. Ancak yaptığımız gözlemlere göre bunun da olumsuzlukla sonuçlanacağı değerlendirilmektedir. Dolayısıyla bizler çağa ayak uyduran ve bize en az 50 yıl hizmet verebilecek yeni bir halin yapılmasını ve buraya taşınmayı istiyoruz. Sözün özü, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Serik’in Yukarıkocayatak semtinde yapmaya planladığı toptancı hali destekliyoruz ve projenin doğruluğuna inanıyoruz” dedi. Akcan, bir soru üzerine Büyükşehir Belediyesine verilmek üzere dilekçe toplandığını ve esnafın yüzde 95’inin halin taşınmasını desteklediğini kaydetti.

 

ERTEN: ÜRETİM NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ

Halde komisyonculuk yapan İsmail Erten ise söz alarak üretici sıfatıyla konuşmak istediğini söyledi. Erten, şöyle konuştu: “Muratpaşa bölgesinin imar girmesinden dolayı ilçede üretim kalmadı. İmar tapularının da bu yıl verileceği söyleniyor. Artık üretim de Aksu ve Serik bölgesine kaydı. Üretim neredeyse komisyoncunun, tüccarın ve ihracatçının orada olması gerekiyor. Dolayısıyla Yukarıkocayatak’taki 700 dönümlük alanda Menderes Türel’in hazırlatmış olduğu proje güzel bir proje. Bunu hem üreticimiz hem de esnaf arkadaşlarımızın büyük bir bölümü destekliyor. Biz bu projenin uygulanmasını dört gözle bekliyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'den Kaş'ta adalet yürüyüşü

CHP'den Kaş'ta adalet yürüyüşü