Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Hatay'a atanan öğretmenler sokakta kaldı

Hatay'a atanan öğretmenler sokakta kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da çok etkilenmişti. Hatay'a atanan öğretmenler ev bulamayınca sokakta kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'a atanan öğretmenler sokakta kaldı

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Hatay'a atanan öğretmenler depremden dolayı evsiz kaldı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atanan öğretmenlerin bazıları konteynere yerleşti. Konteynerlerin daha hazır olmadığı ve kısa zamanda hazır olacağı öğrenildi. Hazır olana kadar öğretmenler nerde kalacaklarını bilmiyorlar.

Depremin ardından artan kiralar Reyhanlı'yıda vurdu. Fahiş fiyata ev bulamayan öğretmenler sokakta valizleriyle ortada kaldı.

Evrensel'in haberine göre, öğretmenlerin yaşadığı barınma sorununa ilişkin gazetemize konuşan Reyhanlı Eski Eğitim Sen Temsilcisi Yunus Dolgun, Reyhanlı’daki okullara atanan 932 öğretmenin hepsinin ilk atamaları olduğunu söyledi.

Depremin ardından ilçede öğretmenlerin barınabileceği bir yer olmadığını anlatan Dolgun “Öğretmenler MEB’e konteyner başvurusu yaptı. Konteyner başvurusu yapan öğretmenlerden çok azı yerleşebildi, kimisine de konteynerin bir süre sonra hazır olacağı söylendi. Ancak öğretmenler o süre boyunca nerede kalacaklarını bilmiyorlar. Gelen öğretmenler bavullarıyla sokakta kaldı. Bunun yanı sıra bazı öğretmenlerin de konteyner başvuruları kabul edilmedi bile. Bekar öğretmenlere bir konteynerde 6 kişi kalacakları açıklaması yapılmış” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köfteye eklendiğinde lezzeti 20 kat artıyor

Köfteye eklendiğinde lezzeti 20 kat artıyor