Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Fethiye’de çirkin saldırı

Fethiye’de çirkin saldırı

“AKP Fethiye İlçe Başkanı ve yardımcıları Fethiye Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara’nın odasını bastı”

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye’de çirkin saldırı

Murat Ağırel’in Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, AKP İlçe Başkanı ve yardımcıları ile basılarak müdürün tartaklandığı iddiası sonrası Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü değil Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara’nın odasının basıldığı öğrenildi. Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk konuyu anlatarak değerlendirmelerde bulundu. Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran’da konuyu değerlendirdi.

“KİMSE MEB’DE GÖREV ALMAK İSTEMİYOR”

Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, konuyu şöyle anlattı: “Sorun İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yaşanmıyor. Sorun Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara ile yaşanıyor. O dönemde ilçe Milli Eğitim Müdürü değişikliği yaşandı. Toplum yararına İşkur programı var. Okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımıyla ilgili. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi AKP ilçe teşkilatlarından geliyor. Sanırım bununla ilgili bir anlaşmazlık yaşanmış. Edindiğim bilgiye göre hiç kimse MEB’de görev almak istemiyor. AKP Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk iki tane ilçe başkan yardımcısı ile birlikte şube müdürünün odasına giriyor. Şube müdürü ‘buraya böyle gelemezseniz burası devlet dairesi’ diyor. Dolayısıyla bu arkadaş aranıyor. O da yetkilinin kendisi olmadığını başka bir şube müdürü olduğunu söylüyor. Tabi ki kapalı kapılar arkasında ne yaşandı bilmiyoruz. Darp olayı var mı yok mu buna ulaşamadım ama bağırmalar oluyor.”

“BÜROKRATLARIN ÜZERİNDE BASKI VAR”

Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, durumu şöyle değerlendirdi: “Yıllardır bağırıyoruz, kötü olan çirkin olan, AKP ilçe teşkilatlarından listenin gelmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde bunun onaylanması. Tabi rant giderek küçüldü eskiden daha çok eleman alıyorlardı. 170-180 eleman alınırken bu 70 -80’lere düştü. Sayı azalıyor azalınca da torpiller devreye giriyor. Birçok yerden baskı olunca da tahammül edilemeyecek duruma geliyor. Şube Müdürü’nün tartaklanması veya tartaklanma iddiası çok çirkin. Kaldı ki AKP İlçe Başkanı’nın 3 kişiyle orayı basması çok çirkin. Bunun ötesinde bir parti devleti olduğumuzun açık bir göstergesi. Her yerde yaşanan olay. Kayseri’de ilçe başkanı ilçe emniyet müdürlüğü binasını basıyor. Bu adamlar artık parti devletini o kadar ileri noktaya götürmüşler ki, kendileri devletin sahibi her şey bizden sorulur. Bürokratların üzerinde korkunç bir baskı var. Asıl üzerinde durulması gereken konu bu.”

“SİYASİ PARTİ KORİDARLARI DOLUP TAŞIYOR”

Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, konuyla ilgili olarak, “Eğitime erişim başta olmak üzere pek çok alanda sorunlar yaşanmakta, öğrencilerimizin yaşadığı eşitsizlikler ve mağduriyetler derinleşerek sürmektedir. Salgının en fazla mağdur ettiği kesimler olan yoksullar, mülteciler, kız çocukları, çocuk işçiler, anadili Türkçe olmayanlar ve özel eğitime gereksinimi olan çocuklar her gün eğitim alanında yeni eşitsizliklere maruz kalmaktadır. Bütün bu sorunları çözmek ve tüm öğrencilere kamusal eğitim sunmakla görevli ve sorumlu olan iktidarın ise önceliğinin başka olduğu ortadadır. İktidarın önceliği eğitim ve öğrenciler değil maalesef kadrolaşmadır.  Eğitimden tamamen uzak, yeterli özelliklere sahip olmayan kadrolarla eğitim kurumları artık asıl işlevlerini yerine getiremez hale gelmiştir. Yeni bakanla birlikte bu durum öyle bir noktaya gelmiştir ki siyasi parti koridorları atanma umuduyla özgeçmişlerini etkili isimlere ulaştırmaya çalışanlarla dolup taşmaktadır. Muğla ili de yaşanan bu çöküntüden payına düşeni aldı” dedi.

“ÇALIŞACAKLARI AKP BELİRLİYOR”

Başkan Savran, “İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında çalışacakların siyasi erk tarafından belirlendiği iddia edilmektedir. Kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratan bu süreci izlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ARDA KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
JÜRİLER BELLİ OLDU

JÜRİLER BELLİ OLDU