Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Akdeniz Üniversitesi Öncü Üniversiteler Arasında

Akdeniz Üniversitesi Öncü Üniversiteler Arasında

Akdeniz Üniversitesi, son yıllarda bilimsel araştırmalara tarihinin en yüksek bütçesini ayırarak, 2023 yılında Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranında en yüksek olan 4 devlet üniversitesi arasında yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi Öncü Üniversiteler Arasında
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Akdeniz Üniversitesi, son yıllarda bilimsel araştırmalara tarihinin en yüksek bütçesini ayırarak, 2023 yılında Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranında en yüksek olan 4 devlet üniversitesi arasında yer aldı. Rektör Özkan, üniversitenin bilimde öncü misyonunu sağlamlaştıracak adımlar atmaya devam ettiklerini ve bilime ve topluma katkı sunma hedeflerine adım adım ilerlediklerini belirtti.

Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023 Açıklandı

Yükseköğretim Kurulu tarafından Türkiye’deki 208 üniversitenin 74 farklı göstergeye göre değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” açıklandı. Bu raporda, Akdeniz Üniversitesi, 2023 yılında Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranında en yüksek olan 4 devlet üniversitesi arasında yer aldı.

Güçlü Araştırma Alt Yapısı Oluşturuyoruz

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin bilimde öncü misyonunu sağlamlaştıracak adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Öncelikli hedeflerinin üniversitede güçlü bir araştırma alt yapısı oluşturmak ve var olan yapıyı daha da güçlendirmek olduğunu ifade etti. Bu amaçla, üniversitede bilimsel araştırma proje desteklerini ve atama yükseltme kriterlerini revize ettiklerini belirtti.

Hedeflerimize Adım Adım İlerliyoruz

Rektör Özkan, bu çalışmalar neticesinde Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranında en yüksek olan üniversiteler arasında yer almalarının beklenen bir durum olduğunu ifade etti. Daha büyük bütçeleri bilime ayırmak istediklerini ve bu konuda çaba gösterdiklerini belirtti. Yakın zamanda Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına dahil olduklarını ve bu durumun üniversite için oldukça önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Bilime ve topluma katkı sunma hedeflerine adım adım ilerlediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2017 model Hyundai marka araç

İcradan satılık 2017 model Hyundai marka araç