Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Yemen’de taraflar BM’nin barış planını kabul ettiğini duyurdu

Yemen’de taraflar BM’nin barış planını kabul ettiğini duyurdu

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'deki tarafların yeni bir ateşkes yapılmasını ve BM öncülüğünde barış sürecinin başlatılmasını taahhüt ettiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yemen’de taraflar BM’nin barış planını kabul ettiğini duyurdu
KAYNAK: İHA

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'deki tarafların yeni bir ateşkes yapılmasını ve BM öncülüğünde barış sürecinin başlatılmasını taahhüt ettiğini duyurdu. Grundberg, Yemen hükümeti ve İran destekli Husilerin ateşkese yönelik adım atmayı kabul etmelerinin ardından taraflarla birlikte çalışarak gerekli adımların atılmasını planladığını belirtti. Yemen'deki siyasi sürece hazırlık amacıyla bir yol haritası oluşturulacağını ifade eden Grundberg, tarafları itidal göstermeye ve diyaloga uygun bir ortam sağlamaya çağırdı. Temsilci, Yemen'de somut sonuçlar getirecek ve kalıcı barışa doğru ilerleme sağlayacak yeni bir fırsatın olduğunu vurgulayarak tarafların önemli bir adım attığını söyledi.

Yemen hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler himayesinde oluşturulan yol haritasının savaşın sona erdirilmesine yönelik çabalara dair memnuniyet ifadesi yer aldı. Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan ve Umman'ın barış sürecini ilerletme çabalarına yönelik teşekkürler ifade edildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da BM Yemen Özel Temsilcisi'nin barış yolunu destekleyecek bir yol haritası oluşturulması konusundaki açıklamasını memnuniyetle karşıladığını duyurarak, Yemen halkını desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Hans Grundberg, geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'da Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad Muhammed el-Alimi ile, Umman'da ise Husilerin baş müzakerecisi Muhammed Abdülselam ve Ummanlı yetkililerle görüşmüştü. İran destekli Husiler, Yemen'de 2014 yılından bu yana çatışmalara neden olarak başkent Sana'nın kontrolünü ele geçirmişlerdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atatürk'e hakaret eden Mustafa Atmaca Şimdi de halk sağlığıyla oynuyor!

Atatürk'e hakaret eden Mustafa Atmaca Şimdi de halk sağlığıyla oynuyor!