Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İran Cumhurbaşkanı: Gazze'de Ateşkes Sözleri Yerine Getirilmedi

İran Cumhurbaşkanı: Gazze'de Ateşkes Sözleri Yerine Getirilmedi

İran Cumhurbaşkanı dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu. ABD ve Avrupa liderlerinin sözlerin yerine getirilmediğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanı: Gazze'de Ateşkes Sözleri Yerine Getirilmedi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İran Cumhurbaşkanı dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu.  ABD ve Avrupa liderlerinin sözlerin yerine getirilmediğini açıkladı. 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupa liderlerinin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikaste karşılık verilmemesi halinde Gazze'de ateşkes ilan edeceklerine dair verdikleri sözlerin yerine getirilmediğini açıkladı.

pezeşkiyan'dan önemli açıklamalar

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, devlet televizyonuna yaptığı açıklamalarda, ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikaste karşılık verilmemesi durumunda Gazze'de ateşkes ilan edeceklerine dair verdikleri sözlerin yerine getirilmediğini belirtti.

heniyye suikastı ve uluslararası tepkiler

Dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Pezeşkiyan, Tahran'da suikasta uğrayan Heniyye ile ilgili olarak, "Bu tür suçların karşılıksız kalmayacağı" mesajını verdi. Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki saldırganlığını eleştirerek, "Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve cevapsız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

ateşkes sözlerinin geçerliliği

Cumhurbaşkanı ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerini yalanladı.

Cumhurbaşkanı, "Şehit Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandır. Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır." dedi. Pezeşkiyan'ın bu açıklamaları, ülkede tartışmalara yol açtı.

halkın tepkisi ve protestolar

Gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binası önünde toplanan bir grup, Pezeşkiyan'ın açıklamalarına tepki göstererek yetkililerden yanıt talep etti. Bu durum, İran'ın iç siyaseti üzerinde etkili olabilecek gelişmelerden biri olarak kaydedildi.

iran'ın misilleme kararı

İran, 31 Temmuz'da başkent Tahran'da Heniyye'ye yönelik suikastın ardından İsrail'e misilleme kararı almıştı. Bu süreçte, Tahran'ın, Gazze'deki İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçeceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak Tahran yönetimi, saldırıların ulusal egemenliği tehdit eden bir eylem olduğunu belirterek, "Bu iki durum ayrı konulardır, ancak ateşkes sürecine zarar vermemeyi umuyoruz." açıklamasında bulundu.

son durum ve gelişmeler

Pezeşkiyan'ın ifadeleri ve halkın tepkileri, İran'daki siyasi atmosferin ne denli gergin olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. İran yönetiminin, yaşanan gelişmelere nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor. Uluslararası alandaki gelişmeler de, bu süreçte önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aziz Yıldırım'dan Serhat Akın'a Geçmiş Olsun Ziyareti

Aziz Yıldırım'dan Serhat Akın'a Geçmiş Olsun Ziyareti