Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İspanya'da F-18 Hornet Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Pilot Vefat Etti

İspanya'da F-18 Hornet Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Pilot Vefat Etti

İspanya'nın Teruel kenti yakınlarında F-18 Hornet savaş uçağının düşmesi sonucu pilot Yarbay Pablo Estrada Martin hayatını kaybetti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İspanya'da F-18 Hornet Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Pilot Vefat Etti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Teruel kenti yakınlarında orduya ait bir F-18 Hornet savaş uçağının düşmesi sonucu pilot Yarbay Pablo Estrada Martin hayatını kaybetti. İspanya Hava Kuvvetleri, kazanın ardından yaptığı açıklamada, pilotun ölümünü duyurarak üzüntülerini belirtti.

İspanya'da F-18 Hornet Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Pilot Vefat Etti

Kaza ve Sonrası

Açıklamada, "Takım arkadaşımız Yarbay Pablo Estrada Martin'in F-18 kazasında hayatını kaybettiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz," ifadeleri kullanıldı. Uçağın düşüş sebebiyle ilgili detaylar henüz netleşmezken, kazanın nedenine dair soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İspanyol ordusu, ABD yapımı F-18 Hornet ve Eurofighter Typhoon gibi iki tür savaş uçağı kullanmaktadır. Bu tür uçaklar, İspanya'nın hava savunma sisteminde önemli bir rol oynamaktadır.

F/A-18 Hornet Hakkında

F/A-18 Hornet, McDonnell Douglas ve Northrop tarafından tasarlanan ve 1982 yılında üretimine başlanan bir muharebe uçağıdır. 1997 yılından bu yana Boeing tarafından üretilmektedir. Uçak, Rus muadili SU-33 modeline karşılık gelmektedir ve iki motorlu, çok görevli bir av/saldırı uçağıdır.

Modeller ve Yapı

F/A-18 Hornet’ın C, D, E ve F olmak üzere dört türevi bulunmaktadır.

  • C ve E modelleri tek kişilik,
  • D ve F modelleri ise iki kişilik olarak tasarlanmıştır.
  • Uçak, kara üslerinden veya uçak gemilerinden hareket edebilir. Çok çeşitli görevleri yerine getirebilme kapasitesine sahip olan F/A
  • 18, hava üstünlüğü sağlama, refakat, düşman savunmalarını susturma, keşif ve hava desteği gibi görevlerde kullanılmaktadır.

Tarihçe

  • 1983: Tek kişilik F/A-18A ve iki kişilik F/A-18B modelleri hizmete girdi.
  • 1987: Gelişmiş modeller olan F/A-18C (tek kişilik) ve F/A-18D (iki kişilik) teslim alınmaya başlandı.
  • 1990’lar: F/A-18, F-4 Phantom II, A-7 Corsair ve A-6 Intruder uçaklarının yerini alarak modern hava gücünün önemli bir parçası haline geldi.

Super Hornet

F/A-18E/F Super Hornet, önceki F/A-18C/D modellerinin geliştirilmiş bir versiyonudur. Bu model, A-6 ile kıyaslandığında daha iyi menzil, dayanıklılık ve silah çeşitliliği sunmaktadır. Super Hornet’ın bazı özellikleri:

Uzunluk: Öncekilerden 1,28 metre daha uzun.
Kanat Alanı: %25 daha geniş kanat alanına sahip.
Dahili Yakıt Kapasitesi: %33 daha fazla yakıt taşıyabiliyor, bu da menzil ve havada kalma süresinde %41 ve %50 artış sağlıyor.
Silah İstasyonları: İki adet ilave silah istasyonu bulunuyor.
Super Hornet, 8.050 kg'a kadar yük taşıyabilmektedir ve çeşitli hava koşullarında görev yapabilme yeteneğine sahiptir. Uçakta 20mm M61A1 Vulcan topu ve çeşitli havadan havaya ve havadan karaya füzeler için istasyonlar bulunmaktadır.

Motor ve Teknoloji

F/A-18, iki adet General Electric F414 turbofan motoru kullanmaktadır. Motor itiş gücü, 159,59 kN’dan 195,30 kN’a çıkarılmıştır. Düşük görünürlük teknolojisi ve hayatta kalabilme olanaklarının optimizasyonu, Super Hornet’ın tasarımında ön plana çıkarılmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğlalı minikler 4 Ekim'de can dostları ziyaret etti

Muğlalı minikler 4 Ekim'de can dostları ziyaret etti