Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Rusya'nın Kiev'e Saldırısında Can Kaybı Artıyor

Rusya'nın Kiev'e Saldırısında Can Kaybı Artıyor

Rusya güçlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’e bugün gerçekleştirdiği füze saldırılarında can kaybı 20’ye, yaralı sayısı ise 50’ye yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya'nın Kiev'e Saldırısında Can Kaybı Artıyor
KAYNAK: İHA

Rusya güçlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’e bugün gerçekleştirdiği füze saldırılarında can kaybı 20’ye, yaralı sayısı ise 50’ye yükseldi. Saldırılar, başkentin birçok noktasını vururken, Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de hedefler arasında yer aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği 40’tan fazla füze saldırısı, Kiev’de büyük yıkıma neden oldu. Özellikle Okhmatdyt Çocuk Hastanesi'nin vurulması, saldırının acımasızlığını gözler önüne serdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükselirken, 50 kişi de yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, saldırının ardından yaptığı açıklamada, enkaz çalışmaları devam ederken, arama kurtarma ekiplerinin durmaksızın çalışacağını belirtti. Klymenko, “Bugün ülke korkuyu değil, daha fazla öfkeyi ve nefreti hissetti. Sivillere ve çocuklara yönelik terörün de cevabı olacak” diyerek, saldırıya karşı duyulan tepkiyi dile getirdi.

Saldırının Ardından Kiev'deki Durum

Kiev'de saldırının ardından oluşan enkaz ve yıkım, şehirde büyük bir kaos ve panik yarattı. Sivil savunma ekipleri ve gönüllüler, yaralıları kurtarmak ve zarar gören bölgeleri temizlemek için seferber oldu. Hastanelerde yaralılar için acil müdahale birimleri oluşturuldu.

Uluslararası Tepkiler Geldi

Bu acımasız saldırılar, uluslararası toplumda büyük tepki yarattı. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, Rusya’nın sivillere ve özellikle çocuklara yönelik bu saldırılarını kınadı. BM ve diğer insan hakları örgütleri, derhal ateşkes ve barış çağrısında bulundu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da İnşaat Alanında Konteyner Yangını: 600 Bin TL Maddi Zarar Oluştu

Antalya'da İnşaat Alanında Konteyner Yangını: 600 Bin TL Maddi Zarar Oluştu