Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Basın mensupları İsrail'in Gazze katliamını Gazzete'de yazdı

Basın mensupları İsrail'in Gazze katliamını Gazzete'de yazdı

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılar birinci yılını doldururken, katliamları dünyaya aktaran gazeteciler seslerini Gazzete ile duyuruyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basın mensupları İsrail'in Gazze katliamını Gazzete'de yazdı
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail, dünyanın gözü önünde 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de çocuk yaşlı demeden büyük bir soykırıma imza atıyor. İsrail'in yaptığı katliamın kayıt altına alınmasını önlemek için, zor şartlarda dahi görevini yerine getirmekte olan basın mensuplarına da şiddet uygulamaktan ve öldürmekten geri kalmıyor. 7 Ekim'den bu yana 42 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail, 173 gazeteciyi de öldürdü.

İsrail katliamlarını GAzzete ile duyuruyorlar

Bu insanlık trajedisini her mecrada duyurma gayreti içinde olan gazeteciler, Gazzete ile İsaril'in Gazze'deki bir yıldır devam eden katliamını yazdı. Gazze'de görev yapan basın mensuplarının oluşturduğu 'Press For Palestine' platformu adına Gazzete adlı yayın, İsrail'in Gazze'deki zulmünü kaleme alıyor.

Gazzete'nin ekibi şu isimlerden oluşuyor:

Genel Koordinatör: Cahide Hayrunnisa Çiçek
Yayın Kurulu: Amir Lafi, Metin Mutanoğlu, Demet Tezcan, Emine Çınar, Tuba Aydın Sel
Katkıda Bulunanlar: Aslıhan Eker, Zümrüt Sönmez
Editörler: Gülcan Tezcan, Emine Dolmacı


Dünyanın Tanık Olduğu Katliam: Gazze'de Yaşananlar

7 Ekim sonrasında yaşananlar, İsrail ve destekçisi Batı ülkelerinin itibarını sarsarken, Gazze'de devam eden katliam tüm dünyada tepkilere yol açtı.

Batı medyası katliamı örtbas etmeye çalışıyor

"7 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen "Aksa Tufanı" operasyonu, İsrail'i hazırlıksız yakaladı. Hamas ve diğer Filistinli direniş gruplarının gerçekleştirdiği bu operasyonda, 21 Yahudi yerleşim birimine giren Filistinli savaşçılar, İsrail'in resmi rakamlarına göre 695 sivil ve 373 askeri personelin ölümüne neden oldu. Operasyon sonrası 250 rehine Gazze'ye götürüldü. Ancak İsrail’in karşı saldırıları Gazze’yi hedef alarak katliam boyutlarına ulaştı. Bir yılda hayatını kaybeden Gazzeli sayısının 42 bini geçtiği ve ölümlerin yüzde 60'ının kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

İsrail’in acımasız saldırıları ve Batı’nın desteği

Netanyahu hükümeti, rehineleri kurtarmak yerine Gazze’yi bombalamaya devam etti. Bu süreçte, rehinelerden bazıları İsrail’in attığı bombalarla hayatını kaybetti. Batı medyası, İsrail'in bu saldırılarını örtbas etmeye çalışsa da sosyal medya, gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını sağladı. Özellikle X platformu, Gazze’de yaşanan trajedinin dünya tarafından daha iyi anlaşılmasını sağladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Batı ittifakının değerlerinden nasıl vazgeçtiğini ortaya koydu. Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının katbekat büyük mühimmatlarla desteklenen bu saldırılar, Batı'nın çifte standartlı tutumunu gözler önüne serdi. Öyle ki, bu olaylar sadece Filistin halkı için değil, tüm dünya için bir dönüm noktası olarak tarihe geçecek."

Gazzete'nin tamamını okumak için buraya tıklayın!


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araştırmacı yazar Ali Haydar Öztürk hayata veda etti!

Araştırmacı yazar Ali Haydar Öztürk hayata veda etti!