Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Macron'dan çağrı: İsrail'e silah sevkiyatları durdurulmalı

Macron'dan çağrı: İsrail'e silah sevkiyatları durdurulmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'deki çatışmaları körükleyen İsrail'e silah sevkiyatlarının durdurulması gerektiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macron'dan çağrı: İsrail'e silah sevkiyatları durdurulmalı
KAYNAK: İHA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 19. Frankofoni Zirvesi’nde Gazze'deki çatışmalar ve İsrail'e yapılan silah sevkiyatları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Macron, Gazze Şeridi'ndeki saldırılara değinerek, "Bugün önceliğimiz, Gazze'de çatışmaları sürdürmek için silah sevkiyatlarının durdurulması ve siyasi bir çözüme dönülmesi olmalıdır” ifadelerini kullandı. Silah sevkiyatlarının çatışmaları daha da alevlendirdiğini vurgulayan Macron, Fransa'nın bu süreçte İsrail'e silah sevkiyatı yapmadığını belirtti.

Diplomatik çabalar yetersiz kaldı

Macron, Fransa'nın diplomatik çabalarının ateşkes sağlanması adına yetersiz kaldığını söyledi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile de bu konuyu görüştüğünü aktaran Macron, "Ateşkesin sağlanamaması, İsrail'in güvenliği açısından bile yanlış bir politika" dedi. Macron, bölgedeki çatışmaların sadece askeri çözümlerle sonlandırılamayacağını, siyasi çözümün öncelikli olması gerektiğini ifade etti.

"Lübnan yeni bir Gazze'ye dönüşmemeli"

Orta Doğu'daki çatışmaların uzun vadede huzuru tehdit ettiğini belirten Macron, bölgedeki halklar arasındaki nefret ve öfkenin hızla büyüdüğüne dikkat çekti. Fransa'nın bölgedeki çatışmaların tırmanmasını önlemeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini belirten Macron, "Lübnan yeni bir Gazze'ye dönüşmemeli, Lübnan halkı bir kez daha kurban edilmemeli” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anadolu Otoyolu'nda feci kaza: Tırlar alev topuna döndü

Anadolu Otoyolu'nda feci kaza: Tırlar alev topuna döndü