Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Papua Yeni Gine'nin Enga Eyaletinde Kabile Çatışması: 26 ölü

Papua Yeni Gine'nin Enga Eyaletinde Kabile Çatışması: 26 ölü

Papua Yeni Gine'nin Enga eyaletindeki kabile çatışması en az 26 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Güvenlik endişeleri artarken, Avustralya hükümeti destek sözü verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Papua Yeni Gine'nin Enga Eyaletinde Kabile Çatışması: 26 ölü
KAYNAK: İHA

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'nin kuzeyinde bulunan Enga eyaletinde iki kabilenin arasında çıkan çatışmada en az 26 kişi hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, dağlık bölgelerde gerçekleşen çatışmanın detayları hakkında bilgi verdi. Polis Teşkilatı Üst Düzey Yetkilisi George Kakas, çatışmanın bir grubun diğerini pusuya düşürmesiyle gerçekleştiğini belirtti. Kakas, "Kabile üyeleri kırsal kesimde, çalılıklar arasında öldürüldü" dedi.

Enga Valisi Peter Ipatas, bölgede kabile çatışmalarının her an çıkabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Ipatas, önceden bu tür bir kavganın olabileceğini bildiklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Ancak çatışmanın yaşanmasının üzücü olduğunu ifade etti ve ülke için kötü bir durum olduğunu vurguladı.

Avustralya Başbakanı'ndan Destek Sözleri

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, çatışmayla ilgili olarak rahatsız edici olduklarını belirterek, güvenliğin sağlanması için Papua Yeni Gine'ye destek olacaklarını açıkladı. Özellikle polis memurlarının eğitimine ve ülkedeki güvenliğin sağlanmasına önem verdiklerini vurguladı.

Kabileler Geçmişte de Benzer Olaylara Karışmış

Öte yandan, Enga'daki çatışmaya neden olan kabilelerin geçtiğimiz yıl aynı eyalette yaşanan ve 60 kişinin öldüğü çatışmalardan da sorumlu olduğu öğrenildi. Bu durum, bölgedeki etnik gerilimin ciddiyetini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması: 'Kararlı duruşumuz devam edecek'

Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması: 'Kararlı duruşumuz devam edecek'