Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Hava Saldırısı Sonrası Hasan Nasrallah'ın İlk Açıklama

İsrail'in Hava Saldırısı Sonrası Hasan Nasrallah'ın İlk Açıklama

İsrail, Hasan Nasrallah'ın konuşma yapacağı saatlerde Hizbullah'a geniş çaplı hava saldırıları düzenledi. Nasrallah, saldırılara sert tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Hava Saldırısı Sonrası Hasan Nasrallah'ın İlk Açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın konuşma yapacağı saatlerde Lübnan’da Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen bölgelere geniş çaplı hava saldırıları düzenledi. İsrail basını, saldırıların kapsamlı olduğunu duyururken, Lübnan makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyine yönelik roket atışları gerçekleştirdiği bildirildi.

Nasrallah’tan Sert Açıklamalar

Hasan Nasrallah, İsrail saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, Lübnan genelinde büyük bir katliama tanık olduklarını belirterek, "İsrail, son iki günde 5 binden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs etti" dedi. Nasrallah, İsrail’in saldırılarında tüm çatışma kurallarını çiğnediğini ve İsrail’in hedeflerinin engellendiğini söyledi.

Nasrallah, konuşmasında şunları ekledi: "İsrail, ülke genelindeki iletişim cihazlarını havaya uçurarak, sivilleri hedef aldı. Yaşananlar, insanlık ve etik kuralları hiçe sayan bir katliamdır. Ancak bu ağır darbe bizi asla yıkmayacak, daha güçlü olacağız ve daha kötüsüne hazırlanacağız."

"Gazze'ye Destek Devam Edecek"

Nasrallah, Lübnan’daki direnişin, Gazze’ye ve Filistin’e desteğini sürdüreceğini belirtti. İsrail'in, Lübnan destek cephesini durdurmaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu ifade eden Nasrallah, "Gazze'deki savaş sona erene kadar Lübnan cephesi durmayacaktır" dedi.

"4 Bin Kişiyi Hedef Aldılar"

Nasrallah, İsrail'in saldırılarının sadece Hizbullah üyelerini değil, kadın ve çocukları da hedef aldığını vurguladı. "İsrail, patlattığı cihazlarla 4 bin kişiyi öldürmeyi hedefledi, bu terörist bir eylemdir," dedi.

Hasan Nasrallah Kimdir?

Hasan Nasrallah, 30 Ağustos 1960 yılında Beyrut'un kuzeydoğusundaki Burç Hamud'da doğdu. Lübnan'daki Hizbullah örgütünün genel sekreteridir.

Nasrallah, 1975 yılında Lübnan İç Savaşı sırasında ailesinin memleketi olan Güney Lübnan'daki El Bazuriye köyüne kaçtı. Orada Şiî Emel Hareketi'ne katıldı.

Irak'ta Şiî eğitimi gördü. Daha sonra Lübnan'a dönerek Emel Hareketi'nin lideri Abbas Musavi'nin kurduğu okulda öğrenim gördü.

1982 yılında İsrail'in Lübnan'ı işgal etmesinden sonra Hizbullah örgütüne katıldı ve hayatını İsrail'i Lübnan'dan atma amacına adadı.

1992 yılında Abbas Musavi'nin İsrail tarafından öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın genel sekreteri seçildi.

14 Temmuz 2006 tarihinde 2006 Lübnan Savaşı sırasında Hasan Nasrallah'ın birkaç saat önce ziyaret ettiği büro İsrail'in attığı bombalarla imha edildi. Ancak Hasan Nasrallah sağ olarak kurtulmayı başardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Guidetti'nin görevine son verildi! Görevine neden son verildi?

Guidetti'nin görevine son verildi! Görevine neden son verildi?