Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Kremlin: AB'nin Dondurduğu Rus Varlıklarının Gelirinin Ukrayna'ya Aktarılması Yasa Dışı ve Hırsızlık

Kremlin: AB'nin Dondurduğu Rus Varlıklarının Gelirinin Ukrayna'ya Aktarılması Yasa Dışı ve Hırsızlık

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği'nin dondurduğu Rus varlıklarının gelirinin Ukrayna'ya aktarılmasını "yasa dışı" ve "hırsızlık" olarak nitelendirdi. Peskov, bu uygulamanın hukuki sonuçlar doğuracağını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kremlin: AB'nin Dondurduğu Rus Varlıklarının Gelirinin Ukrayna'ya Aktarılması Yasa Dışı ve Hırsızlık
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği'nin dondurduğu Rus varlıklarının işletilmesinden elde edilen gelirin Ukrayna'ya aktarılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Peskov, bu uygulamanın “yasa dışı” ve “hırsızlık” olarak nitelendirildiğini belirtti.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin dondurduğu Rus varlıklarının gelirinin Ukrayna'ya aktarılmasını “yasa dışı kamulaştırma” olarak değerlendirdi. “Bu, yasa dışı bir eylem ve mutlaka hukuki sonuçları olacak,” diyen Peskov, uygulamanın “hırsızlık” olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

'Siyasi Zülme dönüşmesin'

Peskov, Fransa'da gözaltına alınan Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov'un mahkemeye çıkarılması konusuna da değindi. Durov’un durumunun “siyasi zulme” dönüşmemesi gerektiğini vurgulayan Peskov, bu konunun uluslararası alanda dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin Açıklamaları

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dondurulan Rus varlıklarının işletilmesinden elde edilen 1,4 milyar avronun Ukrayna'ya aktarıldığını duyurmuştu. Peskov, Borrell'in açıklamalarına atıfta bulunarak, bu durumun hukuki ve etik açıdan kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Enflasyon Düzenlemesi ve Ek Vergiler Hakkında Açıklama

Antalya'da Enflasyon Düzenlemesi ve Ek Vergiler Hakkında Açıklama