Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Rusya sabah saatlerinde sağlık merkezini hedef aldı

Rusya sabah saatlerinde sağlık merkezini hedef aldı

Ukrayna'nın Sumi kentinde bir sağlık merkezine Rusya tarafından düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya sabah saatlerinde sağlık merkezini hedef aldı
KAYNAK: İHA

Rusya, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi kentinde yer alan bir sağlık merkezine sabahın erken saatlerinde saldırı düzenledi. Saldırıda, Rus ordusu tarafından kullanılan Şahed insansız hava araçları (İHA) devreye sokuldu. Bu acımasız saldırı sonucunda 8 kişi yaşamını yitirirken, 11 kişi de yaralandı. Yaralıların durumu ciddiyetini korurken, saldırının ardından büyük bir kaos yaşandı.

Zelenskiy’den saldırıya sert tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırının ardından yaptığı açıklamada, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek uluslararası topluma çağrıda bulundu. Zelenskiy, "Rusya, şehrin hastanelerinden birini İHA'larla vurdu. Şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. 11 kişi daha yaralandı ve 113 hasta hastaneden tahliye edildi. Dünyada bu savaş hakkında konuşan herkes Rusya'nın neyi hedef aldığına dikkat etmeli. Hastanelere, sivillere ve insanların hayatlarına savaş açıyorlar. Rusya'yı barışa yalnızca güç zorlayabilir. Güç yoluyla barış, tek doğru yoldur. Bu yolda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ukrayna hava kuvvetleri saldırıya karşılık verdi

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın gece boyunca düzenlediği saldırılarda 73 insansız hava aracından 69'unun düşürüldüğü belirtildi. Saldırılarda ayrıca 2 balistik ve 2 seyir füzesinin de kullanıldığı bildirildi. Başkent Kiev ve çevresinde, 15 Rus İHA'sının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana’da 2 günde 2 kadın yaya geçidinde öld*! Emniyetten uyarı geldi

Adana’da 2 günde 2 kadın yaya geçidinde öld*! Emniyetten uyarı geldi