Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Putin'den Batı'ya Nükleer Uyarı: Kırmızı Çizgiyi Geçmeyin

Putin'den Batı'ya Nükleer Uyarı: Kırmızı Çizgiyi Geçmeyin

Putin, Ukrayna'ya Batı'dan gelen uzun menzilli silah desteği devam ederse, nükleer silah kullanımını düşünebileceklerini belirterek Batı'ya net bir uyarı yaptı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin'den Batı'ya Nükleer Uyarı: Kırmızı Çizgiyi Geçmeyin
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya Batı'dan gelen uzun menzilli silah desteği devam ederse, nükleer silah kullanımını düşünebileceklerini belirterek Batı'ya net bir uyarı yaptı.

Putin’den Nükleer Kırmızı Çizgi Uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Batı tarafından sağlanan uzun menzilli füzelerle Rusya topraklarının derinliklerini vurması durumunda, nükleer silah kullanmayı düşüneceklerinin sinyalini verdi. Putin’in bu açıklamaları, ABD ve müttefikleri için ciddi bir “kırmızı çizgi” olarak görülüyor. Ancak Batı'da, Putin’in bu tehdidinde ne kadar ciddi olduğu tartışma konusu.

Batı’da Blöf İddiaları

Ukrayna ve bazı Batılı müttefikler, Putin’in blöf yaptığını düşünüyor. Eğer bu doğruysa, Batı, Moskova’nın nükleer tehditlerine aldırmadan Kiev’e askeri desteğini artırmaya devam edebilir. Ancak Putin ciddi ise, bu durumun Üçüncü Dünya Savaşı riskini doğurabileceği konuşuluyor.

Nükleer Kullanım Koşulları Genişletildi

Putin, nükleer silah kullanım koşullarını genişlettiğini belirterek, büyük çaplı bir konvansiyonel saldırı karşısında da nükleer silah kullanabileceklerini vurguladı. Ayrıca, Rusya’ya saldıran ülkeyi destekleyen nükleer güçlerin de bu çatışmanın tarafı olarak görüleceğini ifade etti. Bu tehdit, ABD ATACMS ve İngiliz Storm Shadows gibi Batı menşeli uzun menzilli füzelerle Ukrayna’nın Rusya topraklarına saldırma olasılığına doğrudan işaret ediyor.

Kiev'den Tepki: Nükleer Şantaj

Putin’in bu açıklamalarına Kiev'den tepki gecikmedi. Ukrayna lideri Zelenski’nin Özel Kalem Müdürü, Putin’in bu sözlerini “nükleer şantaj” olarak nitelendirdi ve bunun sadece Putin’in zayıflığını gösteren bir blöf olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Putin’in uyarısını sorumsuzca buldu ve nükleer silah tehdidini daha önce de dile getirdiğini hatırlattı.

Batı'ya Ciddi Uyarı

Putin, nükleer silah kullanımını tetikleyebilecek koşullar konusunda geçmişte olduğundan daha açık konuştu. Sözcüsü Sergey Karaganov, Putin’in Batı’ya ciddi sonuçlarla karşılaşabilecekleri konusunda bir uyarı verdiğini söyledi.

Putin’in bu açıklamaları, Rusya’nın güvenlik konseyinin yıllık toplantısında yapıldı ve bu uyarılarla nükleer caydırıcılık politikasına yönelik Batı’ya bir mesaj gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kahramankazan'da icradan satılık 3+1 daire

Ankara Kahramankazan'da icradan satılık 3+1 daire