Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İran'da Nasrallah için 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran'da Nasrallah için 5 günlük ulusal yas ilan edildi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun Beyrut'taki saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından İran, 5 gün ulusal yas ilan etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'da Nasrallah için 5 günlük ulusal yas ilan edildi
KAYNAK: İHA

İsrail, dün gece Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı hedef aldı. Saldırıda hayatını kaybeden Nasrallah'ın ölümü, hem Lübnan’da hem de tüm bölgede büyük yankı uyandırdı. İsrail'in bu hamlesi, bölgede tansiyonu bir kez daha yükseltti.

İran'da 5 Günlük Ulusal Yas İlan Edildi

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından ülkede 5 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Hamaney, yaptığı açıklamada Nasrallah’ın "savunmasız Lübnan halkını ve zulüm görmüş Filistinlileri korumak için canını feda ettiğini" belirtti. Hamaney, “Nasrallah’ın yıllar süren mücadelesi boşa gitmeyecek. Onun şehadeti, direniş cephesini daha da güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

Hamaney: "Lübnan, İşgalciyi Pişman Edecek"

Ayetullah Hamaney, Lübnan’ın işgalci İsrail’e karşı direnişini sürdüreceğini ve bu mücadelenin Nasrallah’ın kanının yerde kalmaması adına daha da güçleneceğini vurguladı. Hamaney, “Lübnan, işgalci, aşağılık ve rezil düşmanı yaptıklarından pişman edecek. Tüm Müslümanlar, Lübnan halkının ve onurlu Hizbullah'ın yanında durarak işgalci rejime karşı destek vermelidir” dedi.

"Siyonist Rejim, Vahşiliğini Gözler Önüne Serdi"

Hamaney, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının Siyonist rejimin vahşiliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. "Siyonist rejim, Gazze’deki savaştan ders almadı. Kadınlar, çocuklar ve sivillerin topluca öldürülmesi, direniş örgütlerini zayıflatamaz. Şimdi de aynı ahmakça politikaları Lübnan’da uygulamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

İsrail Ordusu Yüksek Alarmda

İsrail ordu sözcüsü Nadav Şoşani, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümü sonrası İsrail ordusunun yüksek alarma geçtiğini ve daha geniş çaplı bir çatışmaya hazırlandıklarını ifade etti. Şoşani, “Nasrallah’ın ölümü Hizbullah’ın eylemlerini değiştirebilir. Ancak, bize karşı saldırılarını sürdürmeye çalışacaklarını varsaymamız güvenli bir yaklaşım olur” dedi.

"İsrail Vatandaşlarını Tehdit Eden Herkese Ulaşabiliriz"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Mesaj basit, İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese nasıl ulaşacağımızı biliyoruz” dedi. Bu açıklama, İsrail’in bölgede güvenliği sağlama adına sert önlemler almaya devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Direniş Güçleri Nasrallah'ın Ardından Kenetlendi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümü, bölgede direniş güçlerini daha da kenetledi. Hamaney, “Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah’ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceğini, Hizbullah liderliğindeki direniş güçleri belirleyecek” dedi. Hamaney’in bu sözleri, İran’ın Hizbullah’a verdiği desteği sürdüreceğinin açık bir göstergesi oldu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maç gitti geldi: Galatasaray - Kasımpaşa maç özeti

Maç gitti geldi: Galatasaray - Kasımpaşa maç özeti