Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail'in Han Yunus'ta Onlarca Evi Bombaladı: 20 *lü

İsrail'in Han Yunus'ta Onlarca Evi Bombaladı: 20 *lü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde düzenlediği saldırılar sonucu en az 20 kişi hayatını kaybetti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail'in Han Yunus'ta Onlarca Evi Bombaladı: 20 *lü
KAYNAK: AA

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, saldırılar sabah saatlerinde Selam, Menara ve Maan bölgelerinde yoğunlaştı. Evlerin hedef alındığı bu bombardımanlarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Hastanelere Ulaşan Cenazeler

Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nden bir kaynak, saldırının ardından ölenlerin cenazelerinin sivil araçlarla hastaneye getirildiğini bildirdi. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor. Hastane kaynakları, yaralı sayısının da yüksek olduğunu, ancak İsrail güçlerinin bölgeyi kuşattığı için yaralılara müdahale edilmesinde güçlük yaşandığını belirtti.

Evler Yıkıldı, Aileler Yok Oldu

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Filistinlilere ait evleri hedef aldığını ve baskınlar sırasında hareket eden herkese ateş açıldığını aktardı. Zerd, Aslih ve Şair ailelerine ait evlerin büyük kısmı tamamen yıkıldı. İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından kurtarma çalışmaları başladı ancak enkaz altında kalan birçok kişiye henüz ulaşılamadı.

Gazeteci Zerd'in Ailesi Saldırıda Yok Oldu

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Han Yunus’un güneydoğusunda bir eve düzenlenen saldırıda, Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in aile üyelerinden çoğu hayatını kaybetti. Gazetecinin ağabeyi, amcası ve kuzenleri saldırıda can verirken, Zerd, annesi ve kardeşi de ağır yaralandı. İsrail güçlerinin ateş açması nedeniyle bölgeye kimse yaklaşamıyor, bu yüzden enkaz altında kalanlar kurtarılamıyor.

Çok Sayıda Aile Göç Etmek Zorunda Kaldı

İsrail ordusunun ani baskınları ve gece boyunca devam eden bombardımanlar sebebiyle Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerindeki birçok Filistinli aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Gece karanlığında yapılan bu zorunlu göç, bölgedeki insani krizin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail’in Han Yunus’a düzenlediği saldırılar, bölgede yeni bir trajediye yol açtı. 20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği bu saldırı, sivil can kayıplarının artmasına neden oldu. İsrail ordusunun bombardımanı ve Filistinli ailelerin yerlerinden edilmesi, bölgede yaşanan insani krizin daha da derinleşmesine yol açıyor.

İsrail’in Lübnan’da şiddetlenen saldırılarında 1328 kişi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eylül ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Eylül ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?