Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail ordusu: İran'dan İsrail'e füzeler ateşlendi

İsrail ordusu: İran'dan İsrail'e füzeler ateşlendi

İran, İsrail'e yüzlerce balistik füze fırlattı. Hava sahaları kapatıldı, ABD ordusuna İran talimatı verildi. İran'ın BM temsilciliği uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail ordusu: İran'dan İsrail'e füzeler ateşlendi
KAYNAK: Haber Merkezi

İran’ın İsrail’e yönelik muhtemel füze saldırısına ilişkin İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, söz konusu saldırının “geniş çaplı” olmasını beklediklerini açıkladı. Hagari, “Tehdidi ciddiyetle takip ediyoruz. Halktan ordunun talimatlarına uymanızı istiyoruz. İran'dan gelecek ateşin kapsamı geniş çaplı olabilir. Siren çaldığında korunaklı bir alana girmeniz ve biz aksini bildirene kadar orada kalmanız isteniyor” dedi.

İran, İsrail'e Yüzlerce Balistik Füze Fırlattı"

İran devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e yönelik saldırlarının başladığını duyurarak, “Yüzlerce balistik füze israil hedeflerine ateşlendi” ifadelerini kullandı.

Tel Aviv yakınlarında silahlı saldırı! Çok sayıda yaralı var

uçuşlar kapatıldı

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından İsrail, hava sahasını uçuşlara kapattı. İsrail Havacılık Otoritesi, uçuşların İsrail dışındaki alternatif varış noktalarına yönlendirildiğini açıkladı.

Ürdün ve Irak da hava sahalarının geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Biden'dan ABD ordusuna İran talimatı

İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, açıklama yaptı. Biden, ABD ordusuna İran saldırılarına karşı İsrail'in savunulması ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurulması talimatı verdiğini açıkladı.
Beyaz Saray, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını Beyaz Saray Durum Odası'ndan izlediklerini ve ulusal güvenlik ekibinden düzenli güncellemeler aldıklarını da sözlerine ekledi.

İran’ın BM temsilciliği: “Siyonist rejim karşılık verirse yıkıcı bir yanıtla karşılaşacak”

İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından İran’ın BM Temsilciliği açıklama yaptı. İran’ın BM Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “İran, Siyonist rejimin İran vatandaşlarını ve çıkarlarını hedef alarak ülkenin egemenliğini ihlal eden terör saldırılarına yasal ve meşru bir yanıt vermiştir. Eğer Siyonist rejim karşılık vermeye ya da düşmanca eylemlerde bulunmaya cüret ederse, daha yıkıcı bir yanıtla karşılaşacaktır. Bölge ülkeleri ve Siyonist rejimin destekçileri, bu rejimle yollarını ayırmaya davet edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan Ankara'da eylem kararı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan Ankara'da eylem kararı