Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail Gazze'de Gıda Yardımı Bekleyen Filistinlilere Ateş Açtı: 77 Ölü 250'den Fazla Yaralı

İsrail Gazze'de Gıda Yardımı Bekleyen Filistinlilere Ateş Açtı: 77 Ölü 250'den Fazla Yaralı

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı artıyor. Filistinlilerin gıda yardımı beklerken hedef alınması uluslararası tepkilere neden oluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Gazze'de Gıda Yardımı Bekleyen Filistinlilere Ateş Açtı: 77 Ölü 250'den Fazla Yaralı

İsrail’in Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı bekleyen Filistinlilere ateş açması sonucu en az 77 kişi hayatını kaybetti, 250'den fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıları 146. günde sürdürüyor. Gıda yardımı için sırada bekleyen Filistinli siviller hedef alındı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "sivillere yönelik soğukkanlı bir katliam" olarak nitelendirirken, İsrail'in devam eden “soykırım savaşının” bir parçası olduğunu ifade etti. Uluslararası topluma, sivilleri korumanın tek yolu olarak ateşkes sağlanması için "acilen müdahale" çağrısında bulunuldu.

Uluslararası Toplumdan Tepkiler

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, saldırının önceden planlandığını belirterek uluslararası toplumun tepkisini dile getirdi. Özellikle Biden yönetimi, Filistinli sivillerin katledilmesine izin vermekle suçlandı. "ABD yönetimini, uluslararası toplumu, İsrail işgalini ve uluslararası örgütleri, sivillerin öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Tüm dünya ülkelerine, tüm Arap ve İslam ülkelerine, Arap Birliği’ne ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na, soykırımı durdurması için İsrail’e baskı yapmak üzere acilen müdahale çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da kayıp gencin ces*di gölden çıktı

Adana'da kayıp gencin ces*di gölden çıktı