Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD'de Helene Kasırgası Felaketi Devam Ediyor: En Az 64 Kişi Öldü

ABD'de Helene Kasırgası Felaketi Devam Ediyor: En Az 64 Kişi Öldü

Florida kıyılarına 225 km hızla vuran Helene Kasırgası, Güneydoğu ABD'yi felç etti. En az 64 ölü, milyonlarca kişiye elektrik kesintisi maddi kayıplar yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de Helene Kasırgası Felaketi Devam Ediyor: En Az 64 Kişi Öldü
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Florida kıyılarına 225 km hızla vuran Helene Kasırgası, Güneydoğu ABD'yi felç etti. En az 64 ölü, milyonlarca kişiye elektrik kesintisi ve devasa maddi kayıplar yaşandı.

Helene Kasırgası ABD'yi Vurdu

ABD'nin Florida kıyılarına kategori 4 seviyesinde ulaşan Helene Kasırgası, büyük yıkıma neden oldu. Yaklaşık 225 km hızla karaya vuran kasırga, etkisini North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida ve Virginia eyaletlerinde gösterdi.

64 Kişi Hayatını Kaybetti

Yetkililer, kasırganın yol açtığı şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle en az 64 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Afet, özellikle Florida ve North Carolina eyaletlerinde ciddi zarara yol açarken, milyonlarca insanı etkileyen elektrik kesintileri devam ediyor.

Başkan Biden'dan Afet Durumu İlanı

ABD Başkanı Joe Biden, Florida ve North Carolina eyaletlerinde "afet durumu" ilan ederek, federal yardım talimatı verdi. Yardımların hızla ulaştırılacağı ve toparlanma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Maddi Hasarın Boyutu

Uzmanlar, kasırganın neden olduğu hasarın 15 ila 26 milyar dolar arasında olabileceğini belirtti. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın etkilerinin hafta sonuna kadar devam edebileceğini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor'un eski teknik direktörü vergi rekortmeni oldu

Antalyaspor'un eski teknik direktörü vergi rekortmeni oldu