Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Şok İddia: İranlı Ajan, Nasrallah'ın Konumunu İsrail'e Bildirdi

Şok İddia: İranlı Ajan, Nasrallah'ın Konumunu İsrail'e Bildirdi

İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik suikast girişimi, İranlı bir ajanın bilgileriyle gerçekleşti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şok İddia: İranlı Ajan, Nasrallah'ın Konumunu İsrail'e Bildirdi

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Le Parisien gazetesine konuşan Lübnanlı güvenlik kaynakları, dikkat çekici bir iddia ortaya attı. İddiaya göre, İranlı bir ajan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yerini İsrail yetkililerine suikasttan hemen önce bildirdi.

Nasrallah'ın Konumu İsrail'e Teyit Edildi

Lübnanlı kaynağın iddialarına göre, Nasrallah'ın Dahiye bölgesindeki Hizbullah karargahına gitmeyi planladığı bilgisi, İranlı ajan tarafından İsrail'e iletildi. Saldırıdan birkaç saat önce, Nasrallah'ın bu noktaya ulaşacağı bilgisi İsrailli yetkililerle paylaşıldı. İsrail'e ait F-35 savaş uçaklarının, Nasrallah'ın bölgeye ulaşmasını bekleyerek hava sahasında hazırda bulunduğu belirtildi.

İranlı General ile Aynı Araçta

İddialara göre, Nasrallah, Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un cenazesinin ardından İran Devrim Muhafızları Tuğgenerali Abbas Nilfuruşan ile aynı araçta Dahiye'ye hareket etti. Toplantıya katılan 12 komutanın da saldırı sırasında orada olduğu ve Nilfuruşan'ın da hayatını kaybettiği açıklandı.

Büyük Bir Saldırı

Le Parisien'in haberinde, Lübnanlı güvenlik kaynağı, "Bu, 2006'dan bu yana gördüğümüz en büyük saldırıydı" ifadelerini kullanarak olayın büyüklüğüne dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda A. Efes, Fenerbahçe'yi 83-82 Mağlup Etti

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda A. Efes, Fenerbahçe'yi 83-82 Mağlup Etti